Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

Aktualijos

Tel Avive pristatytas ir Ukmergės kraštas

Vasario 5–8 dienomis savivaldybės meras Rolandas Janickas, administracijos direktorius Stasys Jackūnas, Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė dalyvavo Izraelyje, Tel Avivo mieste, vykusioje tarptautinėje turizmo parodoje „International Mediterranean Tourism Market (IMTM) 2018“.

Šiame jau 24-ąjį kartą vykusiame renginyje ukmergiškiai dalyvavo pirmą kartą. Kvietimą vykti į parodą savivaldybė gavo iš Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo S. Jackūnas, renginyje buvo Lietuvos stendas, kuriame pristatyta mūsų šalis, taip pat ir Ukmergės karštas. Parodos atidaryme dalyvavo ūkio ministras Virginijus Sinkevičius, Lietuvos Respublikos ambasadorius Izraelyje Edminas Bagdonas.

„Įvyko susitikimai su lietuvių bendruomenės atstovais. Kadangi daugumos protėviai yra kilę iš Lietuvos, taip pat ir Ukmergės krašto, litvakai labai domėjosi galimybėmis atvykti ir susipažinti su vietovėmis, kur yra jų giminės šaknys“, – kalbėjo administracijos direktorius.

Jis taip pat sakė, kad sulaukė ir tenykščių verslininkų, ypač dirbančių metalo srityje, susidomėjimo dėl bendradarbiavimo.

„Tikimės, kad pavyks užmegzti ryšius, kurie bus abipusiai naudingi“, – reziumavo S. Jackūnas.

Triskart už Lietuvą mažesnio ploto Izraelio valstybės ekonomikos pagrindą sudaro aukštosios technologijos – tai viena daugiausia mokslui ir tyrimams lėšų skiriančių šalių pasaulyje, turinti didžiulį įdirbį ir potencialą.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas