Pagrindinė nominacija atiteko Jono Basanavičiaus gimnazijai.

Naujausi, Sveikata

Įvertinti sveikos ir saugios gyvensenos propaguotojai

Asta KROGERTIENĖ

 

Praėjusią savaitę paskelbti konkursų „Saugiausia ir sveikiausia seniūnija“ bei „Sveikata visiems – 2017“ nugalėtojai.

Šių konkursų tikslas – skatinti gyventojų bendruomeniškumą, pilietiškumą ir aktyvų dalyvavimą, kuriant saugią ir sveiką gyvenamąją aplinką seniūnijose, rūpintis savo įstaigų darbuotojų sveikatos stiprinimu.

Konkursą „Saugiausia ir sveikiausia seniūnija“ organizavo rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras bei Ukmergės rajono policijos komisariatas. Dalyvauti galėjo visos seniūnijos, bendruomenės. Norą rūpintis sveika gyvensena išreiškė keturios seniūnijos. Organizatoriai vertino surengtų sveikatinimosi ir saugumo renginių skaičių, bendradarbiavimo su policija aktyvumą, aplinkos saugumą, saugių kaimynysčių veiklą. Vienas iš kriterijų buvo renginių dalyvių amžiaus įvairumas.

„Saugiausios ir sveikiausios 2017 metų seniūnijos“ titulas atiteko Veprių seniūnijai. Nugalėtojams buvo įteiktos dvi vaizdo stebėjimo kameros. Antroji vieta skirta Šešuolių seniūnijai, trečioji – Pivonijos seniūnijai. Jų atstovai apdovanoti kvietimais apsilankyti Anykščių baseine „Bangenis“. Už dalyvavimą padėkota ir Lyduokių seniūnijai.

Ukmergės rajono savivaldybės bendruomenės sveikatos taryba ir Visuomenės sveikatos biuras taip pat įvertino konkurso „Sveikata visiems – 2017“ dalyvius, kurių veikla buvo stebima 2016 ir 2017 metais.

Ugdymo įstaigų bendruomenių grupėje taure ,,Inovacijos ir lyderystė sveikatingumo srityje“ apdovanota Siesikų gimnazija, „Sveikiausios aplinkos mokyk-la“ išrinkta Vidiškių pagrindinė mokykla, „Atsakingiausia vadove, besirūpinančia organizacijos sveikatingumu“ pripažinta vaikų lopšelio-darželio „Buratinas“ direktorė Rita Jakštienė. Nevyriausybinių organizacijų grupėje ,,Pozityvaus mikroklimato organizacija“ bei „Aktyviausia sveiko laisvalaikio organizacija“ paskelbta Lietuvos pensininkų sąjunga „Bočiai“. ,,Inovacijos ir lyderystės organizacijos sveikatingumo srityje“ įvertinta III Antakalnio kaimo bendruomenė.

Pagrindinės nominacijos – ,,Sveikata visiems-2017“ – laimėtoja tapo Jono Basanavičiaus gimnazija.

AUTORĖS nuotraukos

Rajono policijos komisariato pareigūnai sveikino Veprių seniūniją.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas