Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

Sveikata

Dėl gripo epidemijos uždaromos rajono mokyklos

Nuo sausio 31-osios rajone paskelbta gripo epidemija. Tarp sergančiųjų gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis daugumą sudaro vaikai. Todėl dėl išaugusio sergamumo nemaža dalis rajono mokyklų laikinai stabdo ugdymo procesą.

Gripo epidemijos metu rajono mokyklų vadovai savo nuožiūra gali nutraukti užsiėmimus, jei įstaigos dėl ligos nelanko daugiau nei 20 proc. mokinių.

Praėjusią savaitę, sausio 24-26 dienomis, dėl didelio mokinių sergamumo buvo uždaryta „Šilo“ pagrindinė mokykla. Nors pirmadienį ugdymo procesas buvo atnaujintas, tačiau tai truko tik kelias dienas. Kadangi į pamokas nesulaukta 28 proc. mokinių, nuo trečiadienio mokykla vėl nutarė užsidaryti.

Nuo sausio 30-osios visai savaitei pamokos nutrauktos Želvos gimnazijoje, o nuo vasario 1-osios – ir Taujėnų gimnazijoje.

Nuo sausio 31-osios savaitę pamokos taip pat nevyks Užupio bei Senamiesčio pagrindinėse mokyklose.

Dvi dienas, nuo vasario 1-osios, pamokų nelankys ir Dukstynos pagrindinės mokyklos moksleiviai. Trečiadienį į pamokas neatėjo 32 proc. vaikų.

Net 46 proc. mokinių nesulaukė Pašilės progimnazija, kuri nuo vasario 1-osios taip pat užsidaro. Čia pamokos nevyks ketvirtadienį, penktadienį ir kitą pirmadienį.

Rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus duomenimis, kitos rajono mokyklos kol kas veikia, tačiau ir jose situacija gali keistis kiekvieną dieną.

Ikimokyklinės įstaigos net ir gripo epidemijos metu neuždaromos ir dirba nepriklausomai, kiek vaikų į jas susirenka.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas