Genovaitės KAZIELIENĖS nuotr.

Aktualijos, Naujausi

„Narbuto“ grupė investuoja 7 mln. EUR į gamyklos Ukmergėje plėtrą

Biuro baldų gamybos ir prekybos įmonių grupės „Narbutas“ 2017-ųjų pajamos siekė 51 mln. EUR ir buvo 41 proc. didesnės nei prieš metus. Augant pardavimams, kompanija šiemet pradėjo 7 mln. EUR vertės gamyklos Ukmergėje plėtrą, rašoma grupės pranešime spaudai.

2017-uosius „Narbutas“ užbaigė su rekordiniais finansiniais rodikliais: grupės pardavimo pajamos per metus augo 41 proc. iki 51 mln. EUR, o EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją) per metus augo 56 proc. ir sudarė 10,7 mln. EUR.

„Sėkmingus rezultatus lėmė nauji ir paklausūs produktai, konkurencinga kaina ir aktyvi pardavimų plėtra. Šiuo metu biuro baldus eksportuojame į 51 šalį ir turime daugiau kaip 440 prekybos partnerių. Sparčiausią pardavimų augimą fiksavome didžiausioje mūsų eksporto rinkoje – Jungtinėje Karalystėje, taip pat Prancūzijoje, Vokietijoje ir JAV, kur žengėme pirmuosius ir sėk-mingus žingsnius. Aktyviai stiprinome savo pozicijas ir Italijoje, Šveicarijoje, Austrijoje, džiugina rezultatai ir Artimuosiuose Rytuose“, – teigia Gabrielė Vaitonytė, „Narbuto“ marketingo vadovė Lietuvoje.

Šiemet „Narbutas“ pirmą kartą dalyvaus vienoje svarbiausių kasmetinių dizaino parodų „Neo-Con“ (Čikagoje, JAV) ir tradiciškai – kas dvejus metus vykstančioje didžiausioje Europos biuro baldų parodoje ORGATEC (Kelne, Vokietija).

2017 metų pabaigoje įmonių grupė „Narbutas“ pakeitė buveinių adresus: administracija persikraustė į verslo centrą „DOMUS PRO“ Vilniuje, o Lietuvos prekybos padalinys persikraustė į sostinės verslo centrą „Narbuto 5“. Šis biuras kartu veikia ir kaip viešas bei atviras 435 kv. m ploto „Narbuto“ baldų salonas, kuriame galima pamatyti daugelį kompanijos kolekcijų.

Plečiantis pardavimų apimtims, 2018-uosius „Narbuto“ grupė pradeda su 7 mln. EUR apimties investiciniu projektu. Kompanija pradeda savo 29 000 kv. m gamyklos Ukmergėje modernizavimo ir plėtros projektą: investuojama į 7 500 kv. m ploto priestatą ir gamybinę įrangą.

„Skaičiuojame, kad gamyklos plėtra sukurs 108 naujas darbo vietas“, – sako G. Vaitonytė. Per 2017-uosius „Narbuto“ grupė sukūrė 111 naujų darbo vietų, daugiausia – esamoje gamybos bazėje.

Įmonių grupę „Narbutas“ sudaro UAB Narbutas furniture company, UAB Narbutas, SASU Narbutas France, Narbutas Nordic, Narbutas Gmbh ir Narbutas LTD.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas