Asociatyvinė nuotrauka

Aktualijos

Daugiabučių gyventojams už šunų ir kačių laikymą mokėti nebereikės

Rajono Savivaldybės tarybai pripažinus netekus galios 2007 metų kovo 21 dienos sprendimui ,,Dėl Vietinės rinkliavos už gyvūnų (šunų, kačių) registravimą ir laikymą daugiabučiuose namuose nuostatų patvirtinimo“, nuo šių metų panaikinta prievolė gyventojams mokėti už šių gyvūnų laikymą. Daugiabučiuose gyvenantiems ukmergiškiams pakaks savo augintinius tik registruoti.

Minėtasis dešimtmetį galiojęs Savivaldybės tarybos sprendimas buvo pakeistas, nes 2017-12-31 nustojo galioti Lietuvos Respublikos rinkliavų įstatymo nuostata dėl vietinės rinkliavos už gyvūnų (šunų, kačių) laikymą daugiabučiuose namuose ir nebeliko juridinio pagrindo apmokestinti gyvūnų laikymą.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo Ukmergės miesto seniūnijos vyresnioji specialistė Sandra Dutkuvienė, iki 2018 metų buvo nustatyti tokie vietinės rinkliavos dydžiai: už šunį – 7,24 Eur, už katę – 2,90 Eur. Tačiau savo augintinius seniūnijoje registravo ir vietinę rinkliavą mokėjo tik nedidelė dalis gyvūnų šeimininkų.

2007 metais Ukmergėje buvo registruota 10 šunų ir viena katė. 2008-iais miestiečiai registravo 5 šunis ir katę, 2009-iais – 5 šunis, 2010-iais – 4 šunis. 2011 metais ukmergiškiai registravo daugiau naminių gyvūnų – 11 šunų ir 5 kates, 2012-iais – 21 šunį ir 4 kates, 2013-iais – 18 šunų ir 2 kates, 2014-iais – 13 šunų. 2015 metais augintinių vėl sumažėjo – gyventojai registravo 3 šunelius ir 2 kates. 2016 metais miesto seniūnijoje nebuvo registruota nė vieno augintinio, pernai – tik vienas šuo.

Miesto seniūnijos vyresnioji specialistė pabrėžė, kad panaikinus vietinę rinkliavą už gyvūnų (šunų, kačių) laikymą daugiabučiuosenamuose, išlieka prievolė šiuos augintinius registruoti. Ši prievolė numatyta Gyvūnų laikymo Ukmergės rajono savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklėse.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas