Rajono sporto entuziastai įveikė visą trasą.

Naujausi, Sportas

„Gyvybės ir mirties keliu“ – ir būrys ukmergiškių

Sausio 14-ąją Vilniuje vyko XXVII tradicinis tarptautinis pagarbos bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“, skirtas žuvusiesiems už Lietuvos laisvę 1991 metais pagerbti. Jame dalyvavo per 7,5 tūkst. bėgikų, tarp kurių buvo ir gausus būrys ukmergiškių. Kai kurie jų bėgo jau ne pirmą kartą. Juozas Songaila šiame bėgime dalyvavo jau 22-ąjį kartą, o Vilija Rutkauskienė – 20-ąjį. Rolandas Butkus šįkart bėgo ketvirtąjį kartą, tačiau jis buvo vieno iš pirmųjų bėgimų, vykusių 1993 metais, dalyvis.

Prie Pagarbos bėgimo starto šiemet įstojo ir Lietuvos socialdemokratų partijos Ukmergės skyriaus Moterų klubas, vadovaujamas Indrės Kižienės. „Tiesa, moterys daugiau ėjo, bet įveikė visus 9 kilometrus“, – po renginio įspūdžiais dalinosi klubo vadovė.

I. Kižienė pasakojo, jog į Vilniuje vykusį bėgimą užsiregistravo entuziastai iš 17 užsienio šalių. Jame taip pat dalyvavo Lietuvoje reziduojantys užsienio šalių ambasadoriai, kariai iš JAV, Vokietijos, Olandijos, Prancūzijos, Norvegijos, Kroatijos ir kitų valstybių. Tarp susirinkusiųjų buvo daug jaunimo, Šaulių sąjungos atstovų, moksleivių, įvairių įstaigų ir institucijų darbuotojų. Nemažai vaikų ir jaunuolių prie starto stovėjo su Šaulių sąjungos marškinėliais, buvo apsigaubę trispalvėmis ir vėliavomis su Vyčiu.

Vyriausiems bėgimo dalyviams buvo 80 metų, tokių užsiregistravo trys. Jauniausiam bėgikui – vieneri metai, taip pat prie starto stojo ir keletas tėvų su mažylių vežimėliais. Bėgimas prasidėjo nuo žuvusiųjų poilsio vietos Antakalnio kapinėse ir driekėsi Vilniaus gatvėmis iki Televizijos bokšto, Sausio 13-osios gatvėje.

Tradicija tapusio bėgimo, kurį organizavo Lietuvos bėgimo mėgėjų organizacija, Lietuvos kariuomenė ir Krašto apsaugos ministerija, tikslas – skiepyti meilę ir pilietinę pareigą Tėvynei kovoje už jos Laisvę ir Nepriklausomybę.

Po bėgimo – trumpas atokvėpis.

„G. ž.“ inform.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas