Aktualijos

Prie bibliotekos – simbolinė neužmirštuolių pieva

Sausio 12-ąją prie rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos pražydo „Neužmirštuolių pieva“, liepsnojo laužas, kaito žolelių arbata. Taip Ukmergėje prasidėjo Laisvės gynėjų dienos renginiai. Į bibliotekos organizuotą susiėjimą „Sušilkime prie laisvės liepsnos“ susirinko būrelis ukmergiškių, atėjo miesto lopšelių-darželių auklėtiniai, Antano Smetonos bei Jono Basanavičiaus gimnazijų moksleiviai. Jie ne tik sodino simbolinę pievą, bet ir piešė LIETUVĄ…

Renginys prasidėjo Vlado Šlaito viešosios bibliotekos direktorės pavaduotojos Virginijos Tylienės sveikinimu. Į susirinkusiuosius kreipėsi ir akcijoje dalyvavusi rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė. Ji priminė, kad tradicija tampanti, ketvirtus metus Lietuvoje ir trečius metus Ukmergėje vykstanti, didelio dėmesio sulaukianti akcija „Neužmirštuolių pieva“ – vienas iš Kovų už laisvę asociacijos „Neužmiršk“ renginių, skirtų paminėti Laisvės gynėjų dieną, Sausio 13-ąją.

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos vyresniosios bibliotekininkės projektinei-edukacinei veiklai Kristinos Darulienės iniciatyva jaunieji akcijos dalyviai pakviesti ant celofano plėvelės, kuri buvo ištiesta tarp prie bibliotekos pastato augančių medžių, piešti Lietuvą.

Susirinkusieji iš neužmirštuolių žiedų taip pat suformavo pievą, simbolizuojančią atminimą ir pagarbą tiems, kurie kovojo už Lietuvos laisvę. Vėliau visi vaišinosi karšta arbata, šildėsi prie laužo.

„G. ž.“ inform.

Nijolės STUNDŽIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas