Nuomonių telefonas

Jei nepakankamai uždirbate – kreipkitės pagalbos

Mums paskambinusi vienos seniūnijos gyventoja kalbėjo, kad jos pajamos yra nedidelės, todėl gegužės ir birželio mėnesiais jai buvo skirta parama maisto produktais. „Tačiau kitais mėnesiais jų negavau, nes niekas to nepasiūlė. Tuo tarpu grupelei „savų“ žmonių, kurie net nėra socialiai remtini, daviniai yra dalijami. Tai kur čia teisybė?“ – piktinosi skambinusioji. Ji taip pat klausė, kokia yra tvarka ir kur reikėtų kreiptis, norint gauti paramą maisto produktais.

Penktadienį savivaldybės internetiniame puslapyje buvo paskelbta informacija: „Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių ir socialinės paramos skyrius primena, kad teisę gauti paramą maisto produktais iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo turi nepasiturintys gyventojai, kurių vidutinės mėnesio pajamos vienam asmeniui neviršija 1,5 valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžio (183 Eur).

Prašymai dėl paramos maisto produktais iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo 2018 m. priimami visus kalendorinius metus.

Miesto gyventojai, norintys gauti šią paramą, turi kreiptis į Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centrą (Deltuvos g. 19, Ukmergė), o kaimiškų vietovių gyventojai – į rajono savivaldybės administracijos seniūnijas pagal gyvenamąją vietą.

Būtina pateikti nustatytos formos prašymą, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, pažymas apie gautas pajamas per paskutinius 3 mėn. iki kreipimosi (arba kreipimosi mėnesio, jeigu palyginus su praėjusiais mėnesiais keitėsi pajamų šaltinis ar šeimos sudėtis).

2018 m. maisto produktai iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo bus teikiami vasario, balandžio, birželio, rugpjūčio, spalio ir gruodžio mėnesiais.

Vasario mėnesio maisto produktų krepšelį sudarys šie produktai: makaronai, grikių kruopos, konservuota daržovių sriuba, konservuotos pupelės, greito paruošimo avižų košė, cukrus, avižiniai sausainiai (po 1 vienetą), mėsos konservai – 3 vnt.

Paramos maisto produktais klausimais darbo dienomis telefonu, elektroniniu paštu ar atvykus į gyvenamosios vietos seniūniją ar Nestacionarių socialinių paslaugų centrą informaciją ir konsultacijas teikia ten dirbantys specialistai.“

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas