Aktualijos

Vairuotojams nebereikės vežiotis šūsnies dokumentų

 

Seimas pritarė Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisai. Nuo 2018 metų liepos 1 d. vairuotojams su savimi užteks turėti vairuotojo pažymėjimą, asmens tapatybės kortelę arba pasą.

Seimo narių siūlymu panaikinta nuostata, kad vairuotojams su savimi reikia turėti transporto priemonės registravimo, privalomosios transporto priemonių techninės apžiūros, transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomąjį draudimą.

Remiantis naujais pakeitimais, tikrinančiam pareigūnui užteks pateikti tik savo asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, pagal kurį pareigūnas visą reikiamą informaciją gaus iš Transporto priemonių civilinės atsakomybės privalomojo draudimo duomenų bazės, Centralizuotos techninės apžiūros duomenų bazės, Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių registro ir Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių vairuotojų registro.

Pataisą siūlę politikai teigė, kad policijos pareigūnų darbas – kompiuterizuotas, todėl yra visos galimybės nuotoliniu būdu nesudėtingai patikrinti visus dokumentus. Reikalavimas vairuotojams su savimi visada turėti visus dokumentus buvo perteklinis.

Įstatyme taip pat numatyta, kad pagrindiniu dokumentu Lietuvos Respublikos piliečiams, vairuojantiems transporto priemones valstybės teritorijoje, dalyvaujantiems rinkimuose, besikreipiantiems į notarą, registruojantiems transporto priemonę ar turtą, taip pat norintiems gauti komercines paslaugas bankuose, kaip tai reglamentuoja šalies įstatymai, tampa asmens tapatybės kortelė.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas