Aktualijos

Šventinėmis dienomis pervedimai tarp skirtingų bankų nevyks

Lietuvos banko Mokėjimo sistemų administravimo skyrius nurodo, kad šiemet gruodžio antroje pusėje tarpbankiniai mokėjimai bus atliekami nuo gruodžio 18 d. (pirmadienio) iki gruodžio 22 d. (penktadienio), nuo gruodžio 27 d. (pirmadienio) iki gruodžio 29 d. (penktadienio). Kitais metais tarpbankiniai mokėjimai bus pradėti vykdyti nuo sausio 2 d. (antradienio).

Pinigų mokėjimai tarp skirtingų bankų ir kredito unijų šventiniu laikotarpiu neveiks kone 8 paras. Taip nutiks todėl, kad pinigų pervedimai tarp skirtingų bankų vyksta tik darbo dienomis, darbo laiku. Kalendoriškai sutapo, tad šių metų pabaigoje dėl švenčių darbo dienų sumažėja.

Lietuvos bankų asociacija pabrėžia, kad tai galioja tik tuo atveju, jei pinigų pervedimai vyksta tarp skirtingų bankų ar kredito unijų sąskaitų (t. y., pinigus draugams ar artimiesiems pervedant į sąskaitą, kuri yra kitame negu jūsų bankas ar kredito unija). Tuo metu, jeigu pinigų gavėjo ir siuntėjo sąskaitos yra tame pačiame banke ar kredito unijoje, pervedimas bus atliktas tą pačią dieną, net ir per šventes.

Šiemet tarpbankiniai (tarp skirtingų bankų ar kredito unijų) pinigų pervedimai nevyks gruodžio 23–26 dienomis. Tai reiškia, jog norint pinigus pervesti iš vieno banko į kito banko sąskaitą tą pačią darbo dieną, dar iki šventinio savaitgalio, pervedimą reikės atlikti ne vėliau nei gruodžio 22 d., 16 val. Kitu atveju pinigai bus įskaityti tik artimiausią darbo dieną – po šv. Kalėdų, gruodžio 27 d. (trečiadienį). Tai galioja ir nustatytiems periodiniams mokėjimams.

Analogiška situacija ir prieš Naujuosius. Norint pinigus pervesti iš vieno banko į kito banko sąskaitą tą pačią darbo dieną, dar iki šventinio savaitgalio, pervedimą reikės atlikti ne vėliau nei gruodžio 29 d., 16 val. Kitu atveju pinigai bus įskaityti tik artimiausią darbo dieną – po Naujųjų, sausio 2 d. (antradienį).

Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Mantas Zalatorius patikino, kad situacija per žiemos šventes bus tokia pati, kaip įprasta šeštadienį ar sekmadienį. Vartotojai šventiniu laikotarpiu (gruodžio 23–26 dienomis ir gruodžio 28–sausio 1 dienomis) neturėtų justi jokių nepatogumų. Atsiskaitymai mokėjimo kortelėmis – tiek kredito, tiek debeto – prekybos vietose veiks kaip įprasta, gyventojai taip pat galės išgryninti pinigų bankomatuose, naudotis internetine bankininkyste ir bankų programėlėmis.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas