A. Andrikonienei garbingą apdovanojimą įteikė S. Skvernelis (kairėje) ir R. Dargis.

Aktualijos, Naujausi

Įmonė „Metų gaminio“ medalį pelnė dešimtą kartą

Lietuvos Respublikos Vyriausybėje iškilmingai įteikti prestižiniai konkurso „Lietuvos metų gaminys 2017“ apdovanojimai. Lietuvos pramonininkų konfederacijos rengiamame konkurse šiemet nugalėtojams, pristačiusiems reikšmingiausius, rinkoje pripažinimo sulaukusius produktus ir projektus bei paslaugas, įteikti 67 medaliai – 62 aukso ir 5 sidabro.

Dešimtus metus iš eilės medaliu įvertinta UAB „Ukmergės duona“ produkcija. Šiemet „Metų gaminiu“ pripažinta džiovinta duonelė su spanguolėmis – ji pelnė aukso medalį.

Vyriausybės rūmuose vykusioje dvidešimt pirmą kartą surengto konkurso nugalėtojų apdovanojimo ceremonijoje dalyvavo ir garbingą apdovanojimą iš ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio bei Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidento Roberto Dargio atsiėmė Ukmergės vartotojų kooperatyvo valdybos pirmininkė Angelė Andrikonienė.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo UAB „Ukmergės duona“ direktorė Eurika Maselskienė, maisto pramonės gaminių grupėje aukščiausio įvertinimo sulaukusi džiovinta duonelė su spanguolėmis – 2016 metais sukurtas gaminys: „Tai itin plonai raikytos, išdžiovintos, traškios riekelės, praturtintos razinomis, saulėgrąžų branduoliais bei džiovintomis spanguolėmis. Duonelė gaminama naudojant tik natūralias žaliavas, joje nėra maisto priedų. Dar vienas išskirtinis bruožas – beveik visas gamybos procesas atliekamas tik rankomis. Todėl speciali gamybos technologija, rankų darbo šiluma, turtinga gaminio sudėtis paverčia riekelę nepaprastai traškia, suteikia jai saldžiarūgščio skonio…“

Pasak E. Maselskienės, džiovintos duonelės riekelė – puikus užkandis ir artėjančių šv. Kalėdų stalui. Be to, ji puikiai dera ir su įvairiomis užtepėlėmis, prie sultinio, sriubos ar kavos puodelio.

UAB „Ukmergės duona“ vadovė taip pat papasakojo, jog idėja įmonėje sukurti tokį gaminį kilo būtent Ukmergės vartotojų kooperatyvo direktorei A. Andrikonienei.

„Prieš porą metų į Ukmergę atvykę vienos mūsų šalyje veikiančios kepyklos atstovai siūlė kooperatyvo parduotuvėse prekiauti jų produkcija – aliejuje kepta duona. Tuomet pasiūlymo mandagiai atsisakėme. UAB „Ukmergės duona“ technologams pasiūliau sukurti sveiko produkto receptūrą. Taip atsirado naujas gaminys – džiovinta duonelė su spanguolėmis. Nors jos pagaminama palyginti nedaug, ši duonelė greitai sulaukė pirkėjų susidomėjimo ir gerų atsiliepimų“, – pradžią prisiminė direktorė.

Itin perkamam ir neretai į svečias šalis iškeliaujančiam produktui reikėjo išskirtinės pakuotės. Čia buvo pasitelktas dizaineris.

„Kadaise mūsų miestas vadinosi Vilkmergė, tad pakuotės dizaine pasirinktas miesto atsiradimo legendos simbolis – žynė Vilkmergė. O medžio raižinio piešinys pabrėžia Ukmergės istoriją bei įmonės „Ukmergės duona“ tradicijas, derančias su šiuolaikiškumu“, – pasakojo E. Maselskienė.

A. Andrikonienė priduria, jog galvojant apie eksportą juodos ir bordinės spalvos gaminio dėžutė specialiai sukurta su langeliu, per kurį pirkėjas gali matyti prekę. Be to, ateityje planuojama gaminti duonelę dar ir su kitokiais priedais.

„Džiaugiamės, kad mūsų produkcija sulaukia pirkėjų dėmesio ir įvertinimo konkurse. Ypač džiugiomis nuotaikomis baigiame šiuos metus. UAB „Ukmergės duona“ šis medalis – dešimtasis. Įmonės gaminiai yra pelnę devynis aukso ir vieną sidabro medalį“, – sakė kooperatyvo vadovė.

UAB „Ukmergės duona“ produkcija „Metų gaminio“ konkurse dalyvauja nuo 2008 metų. Aukščiausią įvertinimą yra pelnę įvairūs šios įmonės kepiniai – tai meduoliai „Baravykai“, pjautinis batonas ir įvairių rūšių duona: Ukmergės, Valstiečių, „Grūdelis“, Rugininė duona be mielių, Vilkmergės, Ukmergės grūdėtoji, „Rugytis“.

Konkurso „Lietuvos metų gaminys“ pagrindinis tikslas – didinti aukštos kokybės lietuviškos produkcijos konkurencingumą, pristatyti ir įtvirtinti šalies pramonės produktus ir paslaugas vietiniam ar tarptautiniam vartotojui, skatinant rinktis kokybišką lietuvišką produktą.

Paraiškų vertinime dalyvauja specialiai suburta savo srities profesionalų komisija, kurią sudaro: Standartizacijos departamento, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto, Aplinkos vadybos ir audito instituto, Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos, Žemės ūkio ministerijos, Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos, Kauno technologijos universiteto, Lengvosios pramonės centro, Kauno ir Vilniaus kolegijų, atskirų pramonės ir verslo asociacijų ekspertai.

„Lietuvos metų gaminys“ apdovanojimo gali siekti visos Lietuvoje registruotos įmonės ir teikti tik Lietuvoje pagamintus gaminius, esančius rinkoje (kaip ir statybos objektus – eksploatacijoje) ne mažiau kaip pusę metų.

Naujam gaminiui buvo sukurta išskirtinė pakuotė.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Baikit durnint zmones. Metu gaminio titulai yra perkami, o ne pelnomi. Beveik visi tai zino.
  • Anonimas :
    Baikit durnint zmones. Metu gaminio titulai yra perkami, o ne pelnomi. Beveik visi tai zino.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas