Tokie vairuotojai gali būti baudžiami.

Nuomonių telefonas

Vairuotojai nepaiso pažymėtų vietų

„Nuomonių telefonu“ sulaukėme vyriškio nusiskundimo dėl automobilių parkavimo stovėjimo aikštelėse. Neva vairuotojai nepaiso pažymėtų vietų, transporto priemones stato ant linijų. „Argi taip galima elgtis? Tokiais automobilių parkavimo ypatumais turėtų susidomėti policija. Nesiūlau visų iš eilės bausti, tačiau įspėti reikėtų. Policijos pareigūnai galėtų dažniau pasižvalgyti po stovėjimo aikšteles. Manau, kad įspėjimų sulaukę vairuotojai kitą kartą atidžiau žiūrėtų, kur ir kaip stato savo automobilius“, – savo mintimis dalijosi ukmergiškis.

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė vairuotojams priminė Kelių eismo taisyklių reikalavimus bei paaiškino, kokiais atvejais nedrausmingi ir nekultūringi vairuotojai gali būti nubausti: „Siaura ištisinė linija skiria priešingų krypčių transporto srautus, žymi eismo juostų kraštus, transporto priemonių stovėjimo vietų ribas ir važiuojamosios dalies kraštą. Šią liniją kirsti draudžiama, išskyrus tuos atvejus, kai ji žymi važiuojamosios dalies kraštą arba stovėjimo vietą. Kelių eismo taisyklių 153 punktas nurodo, „jeigu įmanoma dėl transporto priemonės gabaritų, transporto priemonė turi būti statoma stovėjimo vietos, paženklintos siaura ištisine horizontaliojo ženklinimo linija, ribose“. Administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio 2 dalyje sakoma, jog „sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal KET draudžiama sustoti ir stovėti, sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas, užtraukia baudą vairuotojams nuo 30 iki 90 eurų.“

Pasak A. Krogertienės, rajono policijos pareigūnai atkreips dėmesį į ukmergiškio pastabas ir dažniau tikrins, kaip vairuotojai parkuojasi pažymėtose vietose.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • ! :
    Metu problema numeris vienas,turbut jau svarbiau nieko nera.🤣 Matosi juk,kad dar pilna tu laisvu stovejimo vietu,kame cia problema,kad kazkas kreivai pasistate? Yra posakis: Jei noresi prisipysti,visada rasi prie ko.🤣 Prie Eifelio norfos tai yra tikrai naglu,beveik visada uzstato ta pesciuju taka nors visa stovejimo aikstele bus tuscia,bet viena masina visada stoves ant pesciuju tako,ten gal kazkoks principas butinai pasistatyti ant tos rausvesnes juostos,ten tie is tiesu trukdo,eini su 2 pilnais maisais turi apeidineti kazkokius,kuriems tuscioj aikstelej vietos maza.
  • Kitas ukmergiškis :
    Kaip šlykštu, kaip žema, kaip niekinga inkšti dėl 15 cm.... Kas čia, didmiestis? Net prie Maximos ir Senukų visada rasi vietą, o kitur aikštelės pustuštės visada - statyk skersai, statyk išilgai... Psichinę negalią turintiems paruoštos vietos prie parduotuvės durų. Kame problemos? O policija tikrai turi visuomenei naudingesnio darbo nei rymoti parduotuvių aikštelėse. Nenoriu nieko įžeisti, bet pastebėta PROBLEMA tikrai niekinė.
    • Vacys :
      Taip niekine problema,ypac ligonines aiksteleje😂

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas