M. Petrauskas.

Aktualijos, Naujausi

Policijos komisariate – laikinas vadovas

Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariato viršininkas 44-erių Mindaugas Petrauskas nuo antradienio paliko Ukmergę. Vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno pasirašytu įsakymu jis perkeltas į aukštesnes pareigas – paskirtas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pavaduotoju. Laikinai rajono Policijos komisariatui vadovauja Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus. Atsilaisvinusioms pareigoms užimti Policijos departamentas skelbs atranką.

M. Petrauskas rajono Policijos komisariatui vadovavo beveik 3,5 metų, nuo 2014-ųjų liepos pabaigos. Iki atvykdamas dirbti į Ukmergę jis ėjo Kriminalinės policijos biuro Veiklos koordinavimo ir kontrolės valdybos Strateginės analizės skyriaus viršininko pareigas. M. Petrauskas pakeitė į Vilnių išvykusį Rolandą Kiškį, kuris tapo Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininku.

Pirmadienį „Gimtosios žemės“ kalbintas M. Petrauskas sakė, jog kvietimo užimti aukštesnes pareigas jis sulaukė neseniai. Pagal Policijos įstatymo pataisas vyriausiųjų policijos komisariatų ir policijos komisariatų vadovai yra skiriami penkerių metų kadencijai. „Iki rotacijos dar buvo likę laiko, todėl kito darbo kol kas neieškojau. Ukmergėje sekėsi gerai, priežasties bėgti nebuvo. Tiesiog gavęs pasiūlymą užimti FNTT direktoriaus pavaduotojo pareigas neatsisakiau. Tai normalus, žmogiškas sprendimas. Juolab kad gyvenu Vilniuje, o į Ukmergę važinėjau“, – mintimis dalijosi M. Petrauskas. Ir pridūrė, jog penkerių metų vadovo kadencija yra optimali, nes nauji žmonės įneša naujovių.

Taip pat jis patikino, jog rajono Policijos komisariatą palieka su puikia nuotaika, nes kolektyvo darbo rezultatai geri, visos pareigybės užpildytos, netgi yra laukiančių eilėje ir norinčių čia įsidarbinti. Be to, M. Petrauskas pridūrė, jog Ukmergės komisariatas vienas pirmųjų šalyje pradėjo dirbti pagal naują modelį. Struktūroje nebeliko atskirų kriminalinės ir viešosios policijos padalinių, vietoj jų įsteigti Veik-los ir Reagavimo skyriai. Dabar daugiau pareigūnų dirba gatvėse, mažiau – kabinetuose.

Namų darbų nepalieku, viskas atlikta. Ypatingų palinkėjimų kolegoms lyg ir neturiu. Norėčiau, kad jie dirbtų stabiliai, kad lydėtų ramybė ir neprarastų optimizmo“, – kalbėjo M. Petrauskas, vildamasis, jog ir jis per šiuos kelerius metus paliko savo antspaudą Ukmergėje.

Rajono Policijos komisariato kolektyvas, kitų institucijų atstovai su M. Petrausku susitiks penktadienį – apžvelgti per trejus metus nuveiktų darbų, palinkėti sėkmės naujame karjeros etape.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai nuo šių metų rugsėjo vidurio vadovauja Antoni Mikulskis. Savo pavaduotoju jis ir pasiūlė M. Petrausko kandidatūrą.

FNTT misija – apsaugoti valstybės finansų sistemą, atskleidžiant nusikalstamas veikas ir kitus teisės pažeidimus.

V. Butkus.

Rajono Policijos komisariato nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas