Aktualijos, Naujausi

Pagerbti geriausi ūkininkai

Ketvirtadienį rajono ūkininkai buvo pakviesti į šventę – konkurso „Ukmergės rajono metų ūkis – 2017“ apdovanojimus. Taujėnų dvare vykusiame renginyje dalyvavo per 200 žemdirbių, taip pat nemažai svečių – su ūkininkais bendradarbiaujančių firmų, tiekiančių žemės ūkio techniką, kurą ir teikiančių kitas paslaugas, atstovai, kiti. Visus susirinkusius pasveikino rajono meras Rolandas Janickas, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos direktoriaus pavaduotoja Giedrė Butkienė.

Ukmergiškiai ūkininkai buvo pakviesti dalyvauti konkurse „Ukmergės rajono metų ūkis – 2017“. Šis konkursas yra skirtas skatinti rajono ūkininkus ir žemės ūkio įmones siekti inovacijų, gamybos efektyvumo, ekologinės pusiausvyros, ugdyti kūrybingumą.

Taip pat norą išradingai tvarkyti ūkius ir jų kraštovaizdį, ugdyti tausojantį ir saugantį požiūrį į gamtą, jos išteklių naudojimą, dalyvauti visuomeniškoje veikloje, skleisti gerąją patirtį, didinti žemės ūkio veikla užsiimančių subjektų žinomumą bei išrinkti geriausius savivaldybės ūkininkų ūkius, žemės ūkio įmones.

Mero potvarkiu buvo sudaryta vertinimo komisija: pirmininkas – Salvijus Stimburys rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėjas; pavaduotoja – Asta Dutkienė, Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vyr. specialistė, nariai:  Vilma Kačinskienė, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos Ukmergės biuro vadovė; Danutė Užkurėlytė, rajono savivaldybės tarybos narė, Ukmergės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji veterinarijos gydytoja-inspektorė; Karolina Valaišienė, Lietuvos Respublikos Žemės ūkio rūmų savivaldos organizatorė Ukmergės rajone; Algirdas Valaiša, Ukmergės rajono žemdirbių asociacijos pirmininkas; Daiva Zimblienė, savivaldybės administracijos Informacinių

technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė.

Komisija rinko nugalėtojus šešiose grupėse: ūkininkus, dirbančius iki 100 ha žemės; ūkininkus, dirbančius daugiau nei 100 ha žemės; jaunuosius ūkininkus; ekologiškai ūkininkaujančius ūkininkus; žemės ūkio įmones; ūkininkus, gaminančius ir puoselėjančius tautinio paveldo produktus.

Vertinimo komisija aplankė ir apžiūrėjo 32 ūkius. Ketvirtadienį vyko apdovanojimų ceremonija.

Už pažangų ūkininkavimą, darbštumą ir ūkio puoselėjimą mero padėkos raštai įteikti 26 ūkininkams bei žemės ūkio bendrovėms.

Už pažangų ūkininkavimą ir aktyvią visuomeninę veiklą padėkos raštas teko Ramūnui Nanartavičiui, už aktyvią visuomeninę veiklą žemdirbių savivaldoje – K. Valaišienei ir A. Valaišai.

Diplomai ir dovanos įteiktos pagrindinių kategorijų nugalėtojams. Už ūkio bei gamtos darną, išradingumą ir sumanų technologijų taikymą diplomas įteiktas Valentinui Geniui, už netradicinį ūkininkavimą ir bendruomeniškumo puoselėjimą – Povilui Andriūnui, už želdinių įvairovę ir nesibaigiančią grožio paiešką puoselėjant aplinką – Janinai Stancikaitei-Strikienei, už drąsias investicijas į pieno ūkio plėtrą – Kęstučiui Balandžiui, už jaunatvišką ryžtą puoselėjant tautinį paveldą – Nerijui Kriaučiūnui, už aukštus pasiekimus žemdirbystėje ir modernaus ūkio sukūrimą – UAB „Atkočių agroservisas“.

Renginio metu trumpai prisimintas įtemptas darbas, kurį sąlygojo nepalankios oro sąlygos, pasidžiaugta ir beveik rekordiniu šiųmetiniu derliumi.

Pasibaigus oficialiai renginio daliai, į salę buvo įneštas didžiulis tortas, šventiškai pasipuošę dalyviai pakviesti pasivaišinti „Roko virtuvės“ patiekalais ir gėrimais.

Daug gerų akimirkų suteikė  ir grupės „16 Hz“ koncertas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas