Kriminalai, Naujausi

Apvirtus autobusui nukentėjo dešimtys vaikų

Gruodžio 7-ąją, apie 10 valandą, Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefonu gautas pranešimas, kad Ukmergės rajone, Deltuvos seniūnijoje, kelio Kėdainiai–Šėta–Ukmergė 38-ame kilometre, netoli Jakutiškių kaimo, nuo kelio nuvažiavo ir vertėsi autobusas su vaikais, yra nukentėjusių. Į įvykio vietą išsiųstos medikų, policijos ir ugniagesių pajėgos.

Spėjama, jog avarija įvyko dėl slidžios kelio dangos, padengtos šlapiu sniegu. Iš Kėdainių autobusu NEOPLAN, vairuojamu D. D. (g. 1981 m.), buvo vežama 35 vaikų grupė, lydima dviejų mokytojų ir dviejų tėvų. Iš paskos važiavo dar kitas autobusas su vaikais. Visi jie keliavo į teatro spektaklį Vilniuje.

Verčiantis autobusui, suplotas jo stogas, išdužo langai. Atvykę į vietą ugniagesiai gelbėtojai išlaisvino prispaustą vairuotoją. Atskubėję greitosios pagalbos ekipažai iš Ukmergės bei aplinkinių rajonų į ligoninę išvežė sunkiausiai sužalotus asmenis. Kiti, patyrę įvairius sumušimus, nubrozdinimus ir traumas, į Priėmimo-skubios pagalbos skyrių atgabenti antruoju autobusu, lydimu policijos ekipažo.

Ketvirtadienį, apie 13.45 valandą, „Gimtosios žemės“ kalbinta rajono ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja medicinai Gitana Čepienė informavo, jog po avarijos į medikus kreipėsi ir buvo apžiūrėti 33 nukentėjusieji.

Sunkiausiai sužaloti du 2008 metais gimę vaikai bei viena motina (g. 1975 m.) buvo paguldyti į reanimacijos skyrių. Vienas mažametis tolimesniam gydymui išvežtas į Vilnių, kiti ligoniai buvo ruošiami reanimobiliu pervežti į Kauną.

Dar du vaikai paguldyti į Chirurgijos skyrių stebėjimui, vienas – Vaikų ligų skyrių. Vairuotojas gydomas Ortopedijos-traumatologijos skyriuje, jis turėjo būti operuojamas.

Taip pat trims vaikams lūžo raktikauliai, kuriuos teko gipsuoti. Dar dešimčiai mažamečių reikėjo siūti smulkias žaizdas.

Nemažai nukentėjusiųjų į gydymo įstaigą atvyko su įvairiais nubrozdinimais, kirstinėmis žaizdomis, išnirimais, lūžiais. Kai kurie atsipirko tik kraujosruvomis, iššokusiais gumbais. Tačiau visi, kaip teigė medikė, patyrė didelį išgąstį, nerimą.

Suteikus medicininę pagalbą daugelį vaikų išsivežė jų tėvai.

G. Čepienė pripažino, jog tai retas atvejis, kai vienu metų į gydymo įstaigą atvežama tiek nukentėjusiųjų. Tačiau rajono medikams pavyko suvaldyti situaciją. Vos gavus informaciją apie didelę avariją, buvo atšauktos kelios planinės operacijos, pristabdytos pacientų konsultacijos, suburta dvidešimties įvairių sričių specialistų komanda. Dirbo visi pediatrai, traumatologai, chirurgai, reanimatologai, neurologas. Radiologams teko skubiai atlikinėti rentgeno nuotraukas, vykdyti kompiuterinius tyrimus.

Atvežti ir savo eilės apžiūrai laukiantys vaikai, pas juos iš Kėdainių atskubėję tėvai glaudėsi ne tik ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus fojė, bet ir Stebėjimo palatoje, Vaiko apžiūros kabinete.

Į avarijos vietą bei gydymo įstaigą buvo atskubėję ir rajono vadovai. Pagalbą traukiant sumaitotą automobilį teikė ne tik ugniagesiai gelbėtojai, bet ir kitos rajono įstaigos.

Kadangi avarijos priežastimi įvardijamas slidus kelias, nes nuo pat ankstyvo ryto snigo, dėl autoįvykio sunerimo ir Seimo narys Juozas Varžgalys. Pranešime spaudai jis teigė: „Kaip matyti iš policijos pranešimų, nelaimė įvyko krašto kelyje Nr. 145, jungiančiame Kėdainius ir Ukmergę. Pagal kelių priežiūros tvarką šis kelias priskiriamas respublikinių kategorijai, kuri turi būti nuvalyta per nustatytą laiką po snygio, o jam tęsiantis – valoma nuolatos. Todėl nėra aišku, kaip 10 valandą ryte kelio danga buvo netinkama ir pavojus iškilo dešimčių vaikų gyvybėms. Telefonu susisiekus su vietovės seniūnu šis patvirtino, kad įvykio metu sniego danga ant kelio siekė iki 10 centimetrų, todėl kaip Seimo narys iš atsakingų institucijų prašysiu kuo skubiau pateikti visą informaciją apie įvykio aplinkybes.“

Po šios avarijos priekaištauta ir greitosios pagalbos medikams, neva jie pernelyg ilgai važiavo į įvykio vietą, mūsų rajone pritrūko greitųjų. Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vyr. gydytoja Janina Galiauskienė informavo, jog iškvietimas į nelaimės vietą gautas 10.12 valandą. Du Ukmergės greitosios medicinos pagalbos ekipažai išvyko per minutę ir 10.26 valandą buvo avarijos vietoje. Po 26 minučių atvažiavo dar viena greitoji iš Širvintų, o vėliau ir iš Vilniaus. Pagalbą sužeistiesiems iš viso teikė keturios greitosios medicinos pagalbos brigados.

 

Dainiaus VYTO nuotr.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Niekaip nesuprantu :
    Kodėl atkarpą nuo Deltuvos iki Ukmergės reikėjo remontuoti naujai? Juk ir senas dar neblogas buvo. Visai kas kita su šia atkarpa. Čia jau prieš kokius 6 metus reikėjo imtis darbo. Na, bet čia gi Lietuva, čia daug sprendimų neaiškių būna..
  • ukmergietis :
    šaunuoliai ligoninės medikai, puikiai susitvarkė su tokiu neeiliniu įvykiu, nei vieno blogo žodžio negirdėti iš tiek nukentėjusių, taip šiais laikais net nebūna
  • ukmergietis :
    šaunuoliai ligoninės medikai, ouikiai susitvarkė su tokiu neeiliniu iššūkiu, nei vieno blogo žodžio negirdėti iš tiek nukentėjusių, taip šiais laikais net nebūna
  • Anonimas :
    Kelias tikrai avarinės būkles, vasara sudėtinga važiuoti, o ką kalbėti apie žiemą...
  • Pašilė :
    Problemas matau kelias: švietimo( diretorius išleidžia su techniškai netvarkingu autobusu mokinius), autobusų parko(vairuotojai pervarge i tolimą reisą verčiami važiuoti), seniūnijos (kelių valymas, berstimas ūkininkų įdarbinimas).
  • Anonimas :
    Problemas matau kelias: švietimo( diretorius išleidžia su techniškai netvarkingu autobusu mokinius), autobusų parko(vairuotojai pervarge i tolimą reisą verčiami važiuoti), seniūnijos (kelių valymas, berstimas ūkininkų įdarbinimas).
  • hm :
    tokiam kelyje ten apskritai ziema turetu eismas buti uzdarytas, jame ir vasara jau pavojinga vaizuoti.. avarin es bukles kelias. o ziema apskritai geriau nevaizuoti
  • Va va :
    Nu ką pritaupė Galiauskienė nuimdama GMP postus, net nepadėjo 4000 žmonių parašų. Kur matyta kad Širvintų, Vilniaus GMP dirbtu įvykio vietoje, kai Ukmergės GMP taupo. Laikas vyr. bobai susirinkti šmutkes ir valso žingsneliu į Kadėnus ant pečiaus.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas