Aukoti kviečia J. Barkauskienė ir jos augintinis.

Aktualijos, Naujausi

Kviečia padėti beglobiams gyvūnams

Artėjant svarbiausioms metų šventėms organizuojamos įvairios kalėdinės gerumo akcijos, dalinamos dovanos. Jų nekant-riai laukia ne tik vaikai, vieniši seneliai, sunkiau gyvenantys žmonės, bet ir beglobiai gyvūnai. Netekusiems šeimininkų, savo namų, išmestiems į lauką ir visų apleistiems benamiams keturkojams reikalinga geranoriškų žmonių atjauta ir pagalba. Būtent todėl socialiniame tinklapyje „Facebook“ susibūrusi vieša grupė VILTIS jau treti metai imasi iniciatyvos organizuojant paramą keturkojams, juos prižiūrinčioms įstaigoms. Kadangi anksčiau Ukmergėje nebuvo gyvūnų prieglaudos, ukmergiškių surinkta labdara iškeliaudavo į kitus miestus. Šiemet kalėdinės dovanos renkamos viešosios įstaigos „Klajūnas“ globojamiems gyvūnėliams, kurių dauguma glaudžiasi III Antakalnio kaime kuriamuose bešeimininkių gyvūnų globos namuose. Juose dar labai daug ko trūksta, todėl bet kokia parama yra labai svarbi ir laukiama.

Kaip pasakojo grupės VILTIS įkūrėja, 25-erių ukmergiškė Raminta Kuncevičiūtė, imtis šios veiklos ją paskatino meilė gyvūnams. „Ypač skaudu matyti benamius, žmonių skriaudžiamus, niekam nereikalingais tapusius ir savimi pasirūpinti nesugebančius keturkojus. Paraginau ir draugus jiems kuo nors padėti – nupirkti pašaro, vaistų, šiltų užklotų, gyvūnų prekių, skirti pinigėlių. Labai džiaugiuosi, kad atsirado bendraminčių“, – pasakojo Raminta. Ir pasidžiaugė, kad dabar grupė turi beveik 400 narių.

Taigi, jų paraginta R. Kuncevičiūtė ir šiemet nutarė organizuoti paramos gyvūnams akciją. Į pagalbą pasisiūlė ukmergiškė, niūfaundlendų veislės šuniukų augintoja Jūratė Barkauskienė. Šįkart iniciatorės nutarė pasibelsti į mūsų rajone esančių įstaigų, įmonių, mokyklų, darželių, parduotuvių duris, aplankyti verslininkus… Ir paraginti juos įsijungti į šią akciją – aukoti beglobiams gyvūnams, kad jie atėjus šventėms neliktų visų pamiršti, alkani ir sušalę.

„Į svečius mes ateitume kartu su Snieguole ir Jūratės augintiniu, – idėjomis dalinosi Raminta. – Tai labai gražus, draugiškas, švelnaus būdos šuo, kuris galėtų praskaidrinti darbuotojų ar vaikų nuotaiką, paskleistų šventinę atmosferą. Taip pat mes ketiname apsilankymus filmuoti, kurti videofilmus apie beglobiams aukojusius žmones, pareklamuoti geradarius, jų įmones, produkciją ir pan. Šią filmuotą medžiagą viešinsime socialiniuose tinkluose.“

Raminta džiaugėsi, kad jau dabar pavieniai žmonės jai skambina, teiraujasi, kokios pagalbos gyvūnams labiausiai reikia, neša dovanas, aukoja pinigų.

„Beglobių gyvūnų prieglaudai „Klajūnas“ reikalingi įvairūs daiktai, ėdalas, vitaminai bei lėšos pastato remontui, jo apšiltinimui, voljerų įrengimui, kitoms būtiniausioms reikmėms. Šiuo metu prieglauda jau nepajėgi priimti visų keturkojų, be to, nemenką sumą yra skolinga už veterinarinių klinikų teikiamas paslaugas“, – su esama situacija supažindino R. Kuncevičiūtė.

Su akcijos iniciatore galima susisiekti telefonu 8 602 78 935 arba el. p. ramintele1992@gmail.com . Taip pat paramą galima nešti į „Kinų restoraną“, esantį Vienuolyno gatvėje, kuriame Raminta dirba.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas