V. Kaliną (viduryje) sveikino asociacijos „Žinių ekonomikos forumas“ tarybos pirmininkas Mindaugas Glodas ir leidyklos „Šviesa“ direktorė Jurgita Nacevičienė.

Aktualijos, Naujausi

Gimnazijos direktoriui – „Metų mokyklos vadovo“ titulas

Antradienį Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje pasveikinti inovatyviausi Lietuvos mokytojai ir mokyklų vadovai. Tarp šiemet nominuotų pedagogų buvo ir Siesikų gimnazijos direktorius Vaidotas Kalinas. Jis paskelbtas „Metų mokyklos vadovu“.

Asociacija „Žinių ekonomikos forumas“ kartu su partneriais UAB „Šviesa“ antrus metus iš eilės organizuoja „Inovatyviausių mokytojų apdovanojimus“, kurių tikslas prisidėti prie pedagogo profesijos prestižo gerinimo. Šiemet, remiantis pedagoginio profesionalumo, pedagoginės lyderystės, nuolatinio mokymosi ir technologijų naudojimo ugdymo procese kriterijais, apdovanoti 7 inovatyviausi šalies pedagogai. Taip pat įteiktos trys papildomos nominacijos, skirtos metų mokyklos vadovui, neformaliam STEAM (internetinės skaitmeninio platinimo platformos) teikėjui bei publikos išrinktam mokytojui.

Laimėtojus rinko ekspertų komisija, sudaryta iš nominacijų steigėjų ir švietimo ekspertų: UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“ komunikacijos vadovas Egidijus Jaseliūnas, uždarųjų akcinių bendrovių „Workshop of Photonics“, „Eksma“, „Šviesos konversija“ atstovas Mikas Vengris, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas, AB „Swedbank“ Finansų instituto vadovė Jūratė Cvilikienė, AB „Vakarų laivų gamykla“ generalinis direktorius Arnoldas Šileika, UAB „Šviesa“ viešųjų ryšių vadovė Rūta Latinytė, Vilniaus universiteto pedagogikos centro profesinių pedagoginių studijų programos vadovė dr. Šarūnė Nagrockaitė, Ugdymo plėtotės centro direktorius Giedrius Vaidelis, Švietimo ir mokslo ministerijos Pedagogų veiklos skyriaus vedėja Vilma Bačkiūtė, LR ministro pirmininko patarėja švietimo, mokslo ir kultūros klausimais Unė Kaunaitė.

Inovatyviausi Lietuvos mokytojai rinkti iš daugiau kaip 200 paraiškų. Komisija vertino kandidatų pedagoginį profesionalumą, naudojamus ugdymo metodus bei dalijimąsi žiniomis su kolegomis. Taip pat buvo kreipiamas dėmesys į pedagoginę lyderystę, t. y. mokytojo dalyvavimą papildomose veiklose su moksleiviais, įvairių švietimo iniciatyvų įgyvendinimą, ekspertinę veiklą. Svarbus kriterijus buvo ir XXI a. būtinos kompetencijos – nuolatinis tobulėjimas ir technologijų naudojimas ugdymo procese.

„Metų mokyklos vadovu“ paskelbtas mūsų rajono Siesikų gimnazijos direktorius V. Kalinas. Nominacija „Inovatyviausias biologijos, chemijos mokytojas“ atiteko Kėdainių šviesiosios gimnazijos mokytojai Daivai Ivaškevičienei. Inovatyviausia fizikos mokytoja pripažinta Klaipėdos Simono Dacho progimnazijos mokytoja Virginija Birenienė. Inovatyviausias kalbų mokytojas – Kauno jėzuitų gimnazijos pedagogas Mindaugas Grigaitis. Nominacija „Inovatyviausias pradinio ugdymo mokytojas“ atiteko Vitalijai Lukavičienei iš Plungės rajono Platelių gimnazijos. Inovatyviausiu socialinių dalykų mokytoju paskelbtas Dalius Miknevičius, dirbantis Vilniaus Gedimimo technikos universiteto Inžinerijos licėjuje. Nominacija „Inovatyviausias menų, technologijų mokytojas“ skirta Elektrėnų „Versmės“ gimnazijos mokytojui Henrikui Vaišvilai. Inovatyviausia matematikos, IT mokytoja išrinkta Eglė Bukienė iš Šiaulių „Juventos“ progimnazijos. „Metų neformaliojo švietimo STEAM srityje teikėju“ tapo Audrius Česnelis iš Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos. „Metų publikos mokytojo“ nominacija skirta Dovilei Čiškauskaitei iš Šiuolaikinio mokyklos centro.

Apdovanojimų renginyje dalyvavo mokytojai, mokyklų vadovai, savivaldybių, verslo bei kitų organizacijų atstovai. Pasveikinti nominantų atvyko renginį globojantis ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, Seimo Švietimo ir mokslo komiteto narys Arūnas Gumuliauskas, virtualų sveikinimo žodį tarė Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. Visi valdžios atstovai dėkojo mokytojams už jų svarbų indėlį ugdant vaikus ir tai, kad savo pavyzdžiu užkrečia aplinkinius.

Inovatyviausiems mokytojams įteikti diplomai, simbolinės statulėlės bei piniginis – 1 000 eurų – prizas. Jie taip pat laimėjo kelionę į užsienyje vykstančią tarptautinę konferenciją.

Po apdovanojimų ceremonijos „Gimtosios žemės“ kalbintas Siesikų gimnazijos direktorius V. Kalinas prisipažino, jog šis įvertinimas jam buvo staigmena. „Tikrai nesitikėjau, – teigė pedagogas. – Važiuodamas į iškilmes Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje žinojau, kad esu vienas iš trijų kandidatų į „Metų mokyklos vadovo“ titulą. Nebuvo jokio jaudulio, emocijų, nes nemaniau, kad nominacija atiteks man.“

Gimnazijos vadovas prasitarė, jog paskelbus inovatyviausių mokytojų atranką, pretendentus siūlė įvairūs žmonės bei institucijos. „Tiesą sakant, gavęs iš šios iniciatyvos organizatorių elektroninę žinutę, jog esu pasiūlytas šiai nominacijai, į tai nekreipiau dėmesio, o pranešimą ištryniau, – pasakojo V. Kalinas. – Vėliau sulaukiau asmeninio skambučio. Projekto administratorė mane įtikino, kad atsisakydamas dalyvauti pasielgčiau nepagarbiai manimi pasitikėjusių žmonių atžvilgiu. Taigi, sutikau atsakyti į pateiktus klausimus ir dalyvauti atrankoje. Į apdovanojimą nepretendavau, nes savo darbo nesiejau su technologijomis, tiesiog pasidalinau tuo, ką mokykloje darome – sumanymais, idėjomis, mokytojų skatinimu…“

Siesikų gimnazijos direktorius vis tik neneigė, jog „Metų mokyklos vadovo“ titulas labai pradžiugino. „Smagu ir dėl Siesikų, ir dėl Ukmergės“, – sakė V. Kalinas, pridurdamas, jog tai nėra jo vieno laimėjimas. Direktoriaus įsitikinimu, prie to prisidėjo visas gimnazijos kolektyvas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Kolega :
    Šaunuolis Vaidotas. Sveikiname!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas