E. Zeziulevičius. Dainiaus VYTO nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Seniūnaičių sueigos pirmininkas kreipėsi į teismą

Praėjusiame laikraščio numeryje rašėme, kad iškilo grėsmė prarasti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos miesto bendruomenių veiklai skirtus pinigus – 18 135 eurus. Ši suma spalio 20-ąją vykusioje išplėstinėje Ukmergės miesto seniūnaičių sueigoje buvo padalinta dviem Ukmergės miesto bendruomenėms. Pašilės bendruomenei atiteko 15 135 Eur, vadinamajame Žolių rajone susibūrusiai miesto bendruomenei „Kaimynai“ – 3 000 Eur.

Lapkričio 2 dieną rajono savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas pasirašė įsakymą dėl spalio 20-ąją vykusios išplėstinės Ukmergės miesto seniūnaičių sueigos pripažinimo neteisėta. Direktorius įpareigojo Ukmergės miesto seniūnaičių išplėstinės sueigos pirmininką iki 2017 m. lapkričio 17 d. organizuoti pakartotinę išplėstinę sueigą. Jei iki šios datos sueiga nebus organizuota, ją per dvi savaites turi sušaukti Ukmergės miesto seniūnas.

Taip pat įsakyme buvo punktas, kad dokumentas dėl išplėstinės Ukmergės miesto seniūnaičių sueigos pripažinimo neteisėta per vieną mėnesį nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Ketvirtadienį kalbintas Ukmergės miesto išplėstinės seniūnaičių sueigos pirmininkas, Pašilės seniūnaitijos seniūnaitis Eduardas Zeziulevičius patikino, jog jis naujo posėdžio iki įsakyme nurodytos datos neorganizuos.

„Iki šiol nesu gavęs lapkričio 2 dieną pasirašyto rajono savivaldybės administracijos direktoriaus S. Jackūno įsakymo. Kadangi šio dokumento neturiu, negaliu jo skųsti. Tačiau įstatymų nustatyta tvarka kreipiausi į teismą ir apskundžiau administracijos direktoriaus neveikimą – už tai, kad jis nustatyta tvarka nepasirašė sutarties su Pašilės bendruomene, kuriai sueigoje teisėtai buvo skirtos lėšos krepšinio aikštelei įrengti. Taip pat teismui pateikiau skundus dėl savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Agnės Balčiūnienės ir Ukmergės miesto seniūnės Zitos Pečiulienės. Suprantu, kad situacija baisi, tačiau dėl to kalti valdininkai, kurie nugriovė riedantį traukinį…“ – apgailestavo E. Zeziulevičius.

Išplėstinės seniūnaičių sueigos pirmininko žodžiais tariant, šansų šiais metais mieste įgyvendinti bendruomenių projektus nėra. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duotus pinigus teks grąžinti, o aiškinimasis apie jų dalybas ir kaltųjų ieškojimas persikels į teismą.

Kaip laikraštyje jau esame rašę, rajono Savivaldybės taryba dar birželio mėnesį patvirtino Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano priemonės ,,Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ įgyvendinimo Ukmergės rajono savivaldybėje aprašą. Šios priemonės įgyvendinimui Socialinės apsaugos ir darbo ministerija Ukmergės rajono savivaldybei iš viso skyrė 30 673 Eur. Pinigai išdalinti miesto ir kaimo seniūnijoms, atsižvelgiant į gyventojų skaičių. Nustatyta, kad šie pinigai gali būti skirti seniūnijos aptarnaujamoje teritorijoje registruotų ir veikiančių nevyriausybinių organizacijų, religinių bendruomenių, bendrijų parengtiems projektams finansuoti. Pagal patvirtintą aprašą projektų atranka patikėta seniūnaičiams. Būtent jie išplėstinėje sueigoje turi nuspręsti, kurie pateikti projektai yra geriausi, kam atiteks finansavimas.

Vienuolikos kaimo seniūnijų bendruomenės joms skirtus pinigus – 12 538 Eur – pasidalino labai operatyviai. Lėšos atiteko 26 projektams, dauguma jų jau baigti įgyvendinti.

Vietos bendruomenių savivaldos programa, finansuojama Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, pradėta įgyvendinti 2012 metais. Per visą tą laiką rajone nebuvo atvejo, kad projektų dėl kokių nors priežasčių nepavyktų įgyvendinti ir skirtą paramą tektų grąžinti.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Giventojas :
    Nu jo.jei ssvo chata del draudimo padege.tai jaunas ir pirstais i save.
    • Anonimas :
      Parko 21, LT-11205 Vilnius. Nuvažiuokite šiuo adresu, manau, priims be eilės.
    • E. Z. Pazistamas :
      Ir cia tik vienas is daugelio jo nesvariu darbeliu, dar tokio klouno teisininko nesu mates. Duok Dieve jam sveiko proto ir aplinkiniams budrumo. Turbut jei nebutu skundes tai dar butu buvusi galimybe pasisavinti pinigelius, labai butu smagu sudalyvauti teismo procese, informuokite kada vyks.
  • Giventojas :
    Mest lauk.Zeziuleviciu.sukcius
    • Protingas žmogus :
      Giventojau, Jeigu nesugebate elementaraus lietuviško žodžio parašyti, ką kalbėti apie "sukčiaus" suvokimą? Linkiu pasiekti tiek, kiek E. Zeziulevičius, tada samprotauti apie "metimą lauk(???)". Žmonės visada buvo ir bus nepatenkinti, jeigu kažką darai - tu sukčius, jeigu nieko nedarai - tu nevykėlis. Piliečiai, susimąstykit, kiek iš jūsų drįstų viešai reikšti savo nuomonę ir siekti užsibrėžto tikslo, kai tenka kovoti su "valdžia"? Jeigu mintyse atsakysite "aš išdrįsčiau", tai prašome, į priekį, ir darykit pasaulį gražesnį, o, jeigu tai tik piktos, ANONIMINĖS mintys ir komentarai, nutilkit ir džiaukitės, kad kažkas tai daro už jus!
      • Anonimas :
        Bravo.
      • Vytautas :
        Labai sutinki su paskutiniu komentaru!
    • rita :
      As tai uz Zeziuleviciu jaunas energingas,okad sukcius negalima sakyti
  • Ukmergiskis :
    Tam kad pinigus gauti reikia pateikti projekta ir gavus finansavima ji igyvendinti. Niekas nedalina pinigu po lygiai ar uz Leningradas-Vasiukai. Projektai turi atitikti reikalavimus. O seniune tai absoliuti vista. Konservatoriu pastatyta ir nieko nesusigaudo.
  • Anonimas :
    Tam kad pinigus gauti reikia pateikti projekta ir gavus finansavima ji igyvendinti. Niekas nedalina pinigu po lygiai ar uz Leningradas-Vasiukai. Projektai turi atitikti reikalavimus. O seniune tai absoliuti vista. Konservatoriu pastatyta ir nieko nesusigaudo.
  • Vytautas :
    Gerbiami miestiečiai, broliai ir seserys, nieko nenuostabaus, kad tokie dalykai vyksta. Pasidomėkite, kas yra miesto seniūnė ir tuo viskas pasakyti, tačiau negalima kaltinti vieno žmogaus, čia yra kalta visa valdžia, kad nesukontroliuoja ir leidžia tokiems dalykams dėtis. Aplamai, kodėl kitos seniūnijos prastesnės, kad tik dviems paskirstė pinigus? Mano manymo, pinigų suma yra didelė, ir jos pakanktų visiem išdalyti po lygiai, o sekantis darbas būtų seniūnaičiams už tuos pinigus stengis maksimaliai įvykdyti numatytus projektus. Gal išmoktų derėtis ir taupyti svetimus pinigus? Nes lengviausia yra paskelbti konkursą, vienas interesantas dalyvauja jame, duoda kainą neadekvačią, na o paraleliai tą kainą laiko, kaip projekto įgyvendinimo kainą... . Per daug pripratinta valdžia gauti, išmokyt užsidirbti pirma, kad mokėtumėte išleisti.
    • Anonimas :
      Eduardas Zeziulevičius, seniūnaičių sueigos pirmininkas Vytautai - po lygiai dalinti galima tik matematikoje arba teoriškai, t. y. čia ne dalyba iš 5, o projektai, kurie turėjo atitikti jiems keliamus reikalavimus. Siūlau nuvykti į Miesto seniūniją ir susipažinti su Sueigos protokolu - praeis noras net teoriškai dalyti po lygiai.. Pamatysite tikrą vaizdą - kokius projektus bandė prastumti valdžios žmonės, kurie jau nuo rugsėjo mėnesio viešai spaudoje juos gyrė, nors apskritai neturėjo teisės jų matyti ir su jais susipažinti, nes konfidencialumo deklaracijos buvo pildomos tik spalio 20 d. Be to, jas pildyti galėjo tik seniūnaičiai, o ne valdžios atstovai, todėl tai vertintina kaip POVEIKIO DARYMAS. P. S. Jeigu ne konfidencialumo deklaracijos - mes mielai visus projektus būtume paviešinę spaudoje, kad ukmergiškiai pamatytų tikrą vaizdą, kam prašoma skirti Ministerijos miestui duotus pinigus. Dabar gali kiekvienas ukmergiškis nuvykti į Ukmergės miesto seniūniją ir susipažinti su sueigos protokolais, nes tai leidžia įstatymas. Pagarbiai, Eduardas Zeziulevičius Seniūnaičių sueigos pirmininkas
      • Vytautas :
        Sutinku, kad po lygiai dalinti nėra adekvatus sprendimas, žinau, kad projektai turi savo kainas ir taip toliau, tačiau aš turėjau mintyje "padalinti p lygiai", kad kitos seniūnijos, kurios taip pat , manau, dirba, gautų bent kažkokį finansavimą. O į seniūniją, gal ir galime viešai prieiti prie informacijos, bet žmonės ten nemalonūs ir tikrai neturiu noro ten eiti. Aš geriau savo gerbūvį tvarkysiu ir negaišiu laiko tam, ko nepakeisiu.
  • Julius Kazėnas :
    Protų sunkiai suvokiami Miesto seniūnės Z. Pečiulienės ir rajono savivaldybės vadovų veiksmai. Seniūnaičiai jau kelinta karta gauname kvietimus tuo pačiu klausimų į seniūnaičių sueigas: Laba diena, Š. m. lapkričio mėn. 27 d. 16. 00 val. Kviečiama išplėstinė seniūnaičių sueiga. Darbotvarkė: 1. Išplėstinės seniūnaičių sueigos pirmininko rinkimai. 2. Dėl nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017-2019 m. veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės „ Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ pateiktų paraiškų 24.6 veiklos finansavimui tinkamumo įvertinimas. 3. Kiti klausimai. P.S 1. Kiekvienos bendruomenės pirmininkas gali pakviesti dalyvauti sueigoje du bendruomenės narius. 3 d. prieš susirinkimą turi būti pateikti dalyvių sąrašai Ukmergės miesto seniūnei.. Pagarbiai Zita Pečiulienė Ukmergės miesto seniūnė. Ką dabar svarstysime: kad dėl jos kaprizų faktiškai jau praradome 18.000 Eurų, kad nesugeba organizuoti darbų tvarkant miesto visuomenines erdves, kad nesugeba sutelkti darbams savo seniūnijos kolektyvo, seniūnaičių, bendruomenės narių, miesto kolektyvų. Taip rašau išsakydamas ne tik savo, bet ir daugelio miestelėnų nuomonę. Neduota Jums būti mūsų gimtojo miesto šeimininke. Todėl dienotvarkės 3 klausimą formuluoju: 3. Dėl nepasitikėjimo išreiškimo Miesto seniūnės Z. Pečiulienės darbų ir prašyti rajono savivaldybės direktorių atleisti ją iš einamų pareigų.
  • Jurgita :
    Ukmergė yra ir plotu ir gyventojų skaičiumi normalus miestas.Dekalogas ir moralė nusmukusi.Vilniuje tikybos pamokų Kristoforo progimnazijoje 36 yra, nes Seimo nariui Dekalogo laikytis yra privaloma.Gerb.Kukuraitis ir aš Vilniaus pal.Matulaičio bažnyčioje patirties turime, bet Ukmergėje padaryti kas ten 50-60mečiai trukdo.Jauno žmogaus idejas varo pas Gerb.Kukuraitį, bet kodel?
  • Anonimas :
    Ukmergė yra ir plotu ir gyventojų skaičiumi normalus miestas.Dekalogas ir moralė nusmukusi.Vilniuje tikybos pamokų Kristoforo progimnazijoje 36 yra, nes Seimo nariui Dekalogo laikytis yra privaloma.Gerb.Kukuraitis ir aš Vilniaus pal.Matulaičio bažnyčioje patirties turime, bet Ukmergėje padaryti kas ten 50-60mečiai trukdo.Jauno žmogaus idejas varo pas Gerb.Kukuraitį, bet kodel?
  • Kas aš? :
    Miesto seniūnė pagalių kaišytoja į ratus. Apkundė administracijos direktoriui, kad miesto bendruomenės negautų lėšų. Ją pirmiausia reikia bausti. O kad miesto valdžia miega, tai faktas. O kai prabunda tik po renginius, restoranus, pristatymus vaikšto, į keliones važiuoja. Ir visa tai už mūsų gyventojų pinigus.
  • hm :
    nei sau nei kitiems, vnz zodziu. isdygo kaip pilypas is kanapiu. idomu ar rinkimuose dalyvaus?
  • Anonimas :
    Labai teisingai. Reikia visa taryba paduot i teisma uz neveikluma, kartu su dykaduoniu valdininku gauja.
    • Darius :
      Tarybos nariai gan daug dirba, jiems niekas už darbą nemoka, bet sprendimus visus priima administracija, tarybos narys tik siūlo. O kita dėl seniūnaičių, tai buvo viso 5 projektai, tai visiems vienodai reikėjo ir padalinti, o gavo , kad vieniem viskas kitiems nieko.
      • Anonimas :
        Tarybos nariai daug dirba, bet uz nieka neatsako, nes sprendinus priima administracija????? Dariau, tikiuosi, kad tu ne tarybos narys, apie kuri galvoju. Marazmas visiskas. Tai kam tada ta taryba????
        • Darius :
          Jus nesislėpkit po anonimais, rašykit vardus, pavardes ir t.t.
          • Anonimas :
            Be komentaru, Dariau. Be komentaru....
          • Ukmergietis :
            O kam? Linčiuosit? O tavo pavardė kokia?
      • ??? :
        O kodėl vienodai? Komunizmo laikai jau seniai praėjo. Norėtų visi direktoriaus algą gauti, bet taip nėra. Jei visi seniūnaičiai nusprendė taip paskirstyti lėšas, kam valžiai kaičioti pagalius. Manau, ambicijos.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas