Aktualijos, Naujausi

Gatvė yra, bet gatvės nėra…

Giedrė ŠATAITĖ

Ar taip gali būti, kad gatvė vienu metu yra ir jos nėra? Tikriausiai atsakytumėte, kad toks variantas prasilenktų su logika. Tačiau tik ne Ukmergėje. Nes čia viskas įmanoma.

Turbūt visi esame girdėję apie Ramybės gatvę. Ne vienas čia lankėsi su liūdna misija – iš šios gatvelės per pagrindinius vartus lydėjo į amžino poilsio vietą artimuosius, pažįstamus. Galbūt ir pravažiavo, išsukę iš S. Daukanto gatvės ir palei kapines trumpindami kelią į Maironio gatvę.

Kad Ramybės gatvė egzistuoja, liudija ir kelio ženklai, nurodantys, kaip į ją patekti, ir lentelės ant namų su jos pavadinimu.

Tačiau realybėje tos gatvės vis dėlto… nėra. Kai bandėme išsiaiškinti, kaip viskas yra iš tiesų, kreipėmės į savivaldybės specialistus ir gavome atsakymą: „Adresų registre duomenų apie Ramybės gatvę nėra, Ramybės skersgatvis ir jam priklausantys adresai įregistruoti nuo pat pradžios, jokių keitimų nebuvo. Adresai yra priskirti Ramybės skersgatviui.“

Tačiau tuomet kyla klausimas, kas gamino ženklus, lenteles? Juk ne koks prašalaitis, o tie patys savivaldybės darbuotojai, kurie tvirtina, kad tokios gatvės nėra?..

Dar labiau besigilinant paaiškėjo, kad valdininkai visiškai susipainiojo dėl jos statuso. Štai turistams dalintame 2008 metais išleistame Ukmergės rajono žemėlapyje Ramybės gatvė pažymėta, o gatvių rodyklių sąraše nurodomas tik Ramybės skersgatvis.

Tuo tarpu 2014-ųjų „Ukmergės rajono turistiniame žemėlapyje“ Ramybės gatvė atsirado ir rodyklių sąraše.

Ši kuriozinė situacija susidarė greičiausiai dėl to, kad „fizinėje“ Ramybės gatvėje esantys visi namai yra registruoti kitais adresais – Ramybės skersgatvyje, S. Daukanto, Maironio ar J. Vaižganto gatvėse.

Beje, norint surasti šią gatvę pagal „Google“ žemėlapių paieškos sistemą, čia ji neegzistuoja – įvardijamas tik Ramybės skersgatvis.

Vis dėlto reikėtų vieną kartą šį rebusą išsiaiškinti ir nutarti – ar šią gatvę įvardinti, ar ne. Ypač dėl to, kad specialiosios tarnybos, gavusios kvietimus į Ramybės skersgatvį, J. Vaižganto ar Maironio gatves, iš tiesų turi važiuoti į Ramybės gatvę ir taip patekti į šalia jos esančius namus…

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Čia taip pat kaip ir su Šukuva, visą gyvenimą buvo Šaukuva dabar tapo Šaukava. Kažkoks absurdas ??? Arba upelis ar upė buvo Muša tapo Mušia???
    • Anonimas :
      Mūšia visą gyvenimą buvo, o Šaukava tapo...
  • :) :
    o tai kaip su Jonuškais.... k,azkaip visada lg ir Januškai buvo, tapo jonuškai. čia dar tiek tos, bet Gerseniškių g., ant lentelių tapo Garseniškių. net nezinau ar cia zinios mano blogos, ar irgi pievos kazkokios

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas