Aktualijos

Teiks nemokamas teisines konsultacijas

Spalio 25 dieną šešiasdešimt Lietuvos teismų kvies ne tik drauge paminėti šalies Konstitucijos 25 metų sukaktį, bet ir nepraleisti progos gauti atsakymus į paprastam piliečiui rūpimus tėvų bei vaikų pareigų, turto dalybų, testamentų ir kitus teisinius klausimus.

Gyventojus konsultuos ir atsakymų kokybę užtikrins Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos teisininkai, Lietuvos advokatūros ir Antstolių rūmų atstovai, taip pat pagalbą suteiks teismo darbuotojai.

Kaip „Gimtąją žemę“ informavo Ukmergės rajono apylinkės teismo administracijos sekretorė Dovilė Mikalauskienė, spalio 25 d., nuo 13 iki 17 val., Ukmergės rajono apylinkės teisme (Vytauto g. 109, III aukštas) lankysis teisininkė, kuri ukmergiškiams teiks nemokamas teisines konsultacijas.

Numatoma, kad viena teisinė konsultacija truks iki 30 min. Išankstinė registracija norint gauti konsultaciją nereikalinga – konsultacijos bus teikiamos gyvos eilės principu.

Nacionalinės teismų administracijos (NTA) direktorė Reda Molienė teigė, kad gyventojai kone kasdien susiduria su situacijomis, kuriose labai praverstų kvalifikuoto teisininko pagalba. Tačiau į ką kreiptis norint pasikonsultuoti ar pranešti apie pažeidimą, ne vienam lieka neaišku. Nemokamos teisinės konsultacijos šalies teismuose bus teikiamos jau antrus metus. Kaip rodo praėjusių metų patirtis, teisės specialistų konsultacijos teisme tikrai pasiteisina ir yra didelė pagalba šalies gyventojams: laiku gavę reikiamą patarimą, žmonės nesutarimus sprendžia kur kas greičiau ir lengviau, aktyviau ieško taikių teisinių problemų sprendimo kelių.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas