Po žurnalistų signalo antradienį draudžiamasis kelio ženklas „Sustoti draudžiama“ nukreiptas į priešingą pusę.

Aktualijos

Stovėti ir leidžia, ir draudžia?

Pirmadienį į redakciją kreipėsi laikraščio skaitytojas. Jis papasakojo, kad Veterinarijos gatvėje, prie vaikų darželio „Vyturėlis“, atsirado nauji kelio ženklai. Ukmergiškiui atrodo, kad du ženklai (draudžiamasis „Sustoti draudžiama“ ir nurodomasis „Stovėjimo vieta“) prieštarauja vienas kitam. Kaip tokiu atveju elgtis vairuotojui?

„Jei stovėti šioje gatvės atkarpoje vis tik leidžiama, kodėl uždrausta statyti automobilį vakarais bei poilsio dienomis? Stovėjimo vieta įrengta, tačiau tarkime į svečius atvažiavęs žmogus čia savo transporto priemonės pastatyti negali. Apskritai kam reikalinga ši aikštelė?“ – klausė ukmergiškis.

Su skaitytojo pareikštomis mintimis supažindinome rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėją Aidą Dutkų. Jis padėkojo operatyviai reagavusiam ukmergiškiui ir žurnalistams, kurie jam tai pranešė. Vedėjas paaiškino, jog darbininkai, rekonstruotoje gatvėje statydami naujus kelio ženklus, paprasčiausiai suklydo: „Kelio ženklas, draudžiantis sustoti, turėjo būti nukreiptas į priešingą pusę. Projekte numatyta, kad sustoti draudžiama gatvės atkarpoje, kur yra susiaurėjimas. Ten, kur nurodyta stovėjimo vieta, transporto priemonių stovėjimas ribojamas darbo dienomis, nuo 7 iki 18 valandos. Tai padaryta tėvų, kurie atveža savo vaikus į „Varpelį“ ir atvyksta jų pasiimti, patogumui. Vakarais ir poilsio dienomis šioje stovėjimo vietoje transporto priemones gali palikti visi norintieji.“

A. Dutkus taip pat teigė, kad klaida iš karto nebuvusi pastebėta, nes naujieji kelio ženklai kol kas nėra priduoti. Savivaldybės atstovas patikino, jog ženklus montavusios įmonės darbuotojai klaidą ištaisys artimiausiu metu.

Dainiaus VYTO nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas