Aktualijos

Kreipsis į Vyriausybę

Pirmadienį vyko Žemės ūkio rūmų Tarybos posėdis. Jame dalyvavo Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Andriejus Stančikas, Žemės ūkio ministerijos viceministras Saulius Savickis. Į susirinkimą važiavo ir Ukmergės žemdirbių asociacijos pirmininkas Algirdas Valaiša bei savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėjas Salvijus Stimburys.

Vienas posėdžio metu svarstomų klausimų – „Dėl meteorologinių reiškinių“. Rokiškio, Ignalinos, Švenčionių, Širvintų, Molėtų, Radviliškio, Raseinių, Akmenės, Anykščių, Kupiškio bei Ukmergės rajonų žemdirbiai kreipėsi į Žemės ūkio rūmus dėl to, kad dėl lietingų orų nukentėjo derlius, jo kokybė, arba tiesiog iš viso neįmanoma jo nuimti.

Rūmų Tarybos nariai priėmė nutarimą nedelsiant kreiptis į Vyriausybę dėl meteorologinių reiškinių pripažinimo nenugalima jėga žemės ūkio augalininkystės produkcijai išauginti. Taip pat kreipsis į Žemės ūkio ministeriją dėl teisės aktų pakeitimo, kad žemės ūkio augalininkystės produkcijos augintojams nenugalima jėga būtų pripažinti meteorologiniai reiškiniai, nuo kurių nėra galimybės apsidrausti draudimo bendrovėse, taip pat ekstremalių įvykių kriterijumi būtų nustatyti dėl meteorologinių reiškinių patirti ekonominiai nuostoliai.

Praėjusią savaitę Ukmergės žemdirbių asociacija susirinkime priėmė rezoliuciją, kurioje, be kita ko, pareikalavo skubos tvarka sukviesti rajono Tarybos posėdį, įvertinti susidariusią situaciją ir ją vertinti ekstremalia, žemės mokestį sumažinti 50 proc.

2017 metų rugsėjo 20 dieną vyko skubos tvarka sušauktas rajono Savivaldybės tarybos Kaimo ir aplinkosaugos komiteto posėdis, kuriame buvo svarstomi žemdirbių pateikti klausimai.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas