Nauju stadionu džiaugėsi ir mokyklos direktorė D. Liumparienė, ir moksleiviai.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Aktualijos, Naujausi

Dovana dukstyniečiams – naujas sporto aikštynas

Dukstynos pagrindinėje mokykloje praėjusią savaitę iškilmingai atidarytas rekonstruotas sporto aikštynas. Tai – tarytum didelė dovana mokymo įstaigai, švenčiančiai 40 metų veiklos jubiliejų.

 Lėšos – pagal vykdomą programą

Mokyklos direktorė Daiva Liumparienė „Gimtajai žemei“ sakė, kad Vyriausybė vykdo Švietimo įstaigų sporto aikštynų atnaujinimo programą, pagal kurią Švietimo ir mokslo ministerija skiria lėšų šiems darbams atlikti. 2014 metais švietimo ministras pasirašė įsakymą, pagal kurį aštuoniolikai mokyklų buvo skirtas finansavimas atlikti sporto aikštynų rekonstrukcijai. Tarp jų – ir Dukstynos pagrindinei mokyklai. Viso projekto vertė – 318 tūkstančių eurų. Ministerija skyrė 280 tūkstančių eurų, likusieji – iš savivaldybės biudžeto. Už savivaldybės lėšas vykdyti projekte nenumatyti darbai – drenažo, nuotekų įrenginių statyba, kiti.

Modernus ir patrauklus

Rekonstrukcija prasidėjo praėjusių metų pavasarį. Tuomet uždaroji akcinė bendrovė „Ukmergės keliai“ nukasė buvusio aikštyno dangą, po to Vilniuje registruota uždaroji akcinė bendrovė „Rolana“ atliko montavimo darbus, elektros įrangą sumontavo uždaroji akcinė bendrovė „Statybos montavimo darbai“.

Per pusantrų metų trukusį rekonstrukcijos laikotarpį stadione įrengta futbolo aikštė su dirbtine danga, aplink ją – keturi lengvosios atletikos takai, šalia – įsibėgėjimo šuoliui į tolį takas ir šuoliaduobė. Atsirado ir dar dvi aikštelės su dirbtine danga – žaisti krepšinį, tinklinį, kvadratą, badmintoną. Futbolo aikštei nupirkti nauji vartų tinklai, už vartų – specialios kamuolio gaudyklės.

Įrengti keturi įėjimo takai, apšvietimas, visa stadiono teritorija aptverta.

Pirmąją dieną – varžybos

Stadiono atidarymas tapo ne tik oficialia ceremonija, bet ir pirmųjų varžybų diena. „Kaip ir kasmet, buvo organizuota Sporto šventė arba integruoto ugdymo diena, kuomet mokykloje neskamba skambutis, nevyksta pamokos. Šįmet renginys buvo skirtas mokyklos stadiono atidarymo, įstaigos 40-mečio jubiliejaus ir Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio progoms pažymėti. Naujajame stadione jaunesnieji ir vyresni mokinukai mankštinosi, šoko, varžėsi estafetėse, žaidė futbolą, traukė virvę“, – pasakojo direktorė.

Stadionas bus atviras visiems

D. Liumparienė patikino, kad nors modernusis stadionas skirtas moksleiviams, juo galės naudotis ir kiti miestelėnai. Anot jos, galės ateiti visi, kas norės, tačiau jie privalės elgtis kultūringai, laikytis taisyklių. Mokyklos vadovė vardijo priemones, padėsiančias kuo labiau tausoti ir ilginti naujojo aikštyno eksploatavimo laiką: „Lankytojai turės avėti tinkamą sportuoti avalynę, stadione negalės važinėti dviračiais, riedlentėmis, valgyti, vedžioti gyvūnų bei teks laikytis kitų reikalavimų.“

Įstaigos direktorė džiaugėsi, kad mokykloje – puikios sąlygos sportuoti: yra dar geros būklės futbolo aikštė su natūralia žaliąja danga, miesto seniūnės iniciatyva įrengti treniruokliai. „Jais noriai naudojasi ne tik vaikai, jauni žmonės, bet ir senjorai“, – sakė D. Liumparienė.

Apdovanoti geriausi

Į stadiono iškilmingą atidarymą atvyko savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas, Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė, Sporto centro direktorius Vytautas Tutlys, kitų rajono mokyklų vadovai ir kūno kultūros mokytojai.

Stadiono atidarymo metu buvo apdovanotos ir 2016–2017 mokslo metais vykusiose sporto žaidynėse geriausių sportinių rezultatų pasiekusios ugdymo įstaigos.

Tarp miesto gimnazijų nugalėjo Antano Smetonos, kaimo – Taujėnų gimnazijos. Tarp miesto pagrindinių mokyklų pirma buvo ,,Šilo“, kaimo – Vidiškių pagrindinės mokyklos.

Po iškilmingos ceremonijos visi susirinkusieji apibėgo vieną stadiono ratą.

Prie futbolo aikštės vartų – kamuolio gaudyklės.

Dviejose aikštelėse bus galima žaisti krepšinį, tinklinį, badmintoną.

AUTORĖS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas