Kas turi tvarkyti šį keliuką.

Aktualijos, Naujausi

Susikirto gyventojų ir verslininko interesai

Į redakciją kreipėsi Vidiškių  gyventoja. Ji piktinosi, kad vietos verslininkas su technika suniokojo miestelyje esančią Pramonės gatvę, todėl ja negalima pravažiuoti. „Tai yra vietinės reikšmės kelias, mums, Liūnelių kaimo gyventojams, labai patogu juo pasiekti savo namus. Vaikams taip pat per šią gatvę būtų arčiau pargrįžti iš mokyklos, tačiau praeiti irgi nėra galimybės. Tad tenka sukti į aplinkines – Kranto, Tuopų gatves, dėl to atstumas nuo miestelio pailgėja dviem kilometrais“, – vardijo nepatogumus vidiškietė.

Ji taip pat kalbėjo, kad nesusitarus su verslininku  dėl gatvės sutvarkymo, šiuo klausimu nepadėjus ir seniūnui, Liūnelių kaimo gyventojai praėjusių metų lapkričio mėnesį kreipėsi į savivaldybę. Savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas atsakė, jog  gavę gyventojų skundą administracijos specialistai „buvo nuvykę į vietą ir nustatė, kad kelio dangos būklė yra bloga. Įmonės „Vilporė“ direktoriui Povilui Vilčinskui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas ir įspėjimas, kad jeigu ir ateityje kelias bus gadinamas, sugadinta kelio atkarpa bus tvarkoma kaltininko sąskaita.“

„Tačiau į įspėjimą verslininkas nereagavo, netgi šaipėsi iš mūsų. Tuomet į savivaldybę kreipėmės dar kartą, tačiau jokio atsakymo nesulaukėme. Ar gali kas nors priversti susitvarkyti lentpjūvės savininką?“ – klausė moteris.

Dėl esamos situacijos pasiteiravus Vidiškių seniūnijos seniūno Virgilijaus Štaro, jis sakė, kad anksčiau buvo skundžiamasi, jog verslininko sunkiasvorė technika važinėja minėtomis Kranto, Tuopų gatvėmis: „Tuomet savininko paprašiau, kad jomis nesinaudotų, jis prašymą įvykdė. Tą kelią sutvarkėme, Liūnelių kaimo gyventojai gali juo patogiai važinėti. Dabar vėl skundžiasi – dėl kito kelio. O juk žmogui dirbti reikia – kaip jis vykdys veiklą, jeigu negalės privažiuoti prie įmonės?“ – svarstė seniūnas.

Jis taip pat pripažino, kad šio keliuko būklė prastoka, tačiau tik tuomet, kai daugiau palyja.

Savivaldybės administracijos direktorius S. Jackūnas „Gimtajai žemei“ teigė, jog praėjusių metų pabaigoje gavus minėtų gyventojų skundą, pavasarį kelias buvo sutvarkytas. „Kad vėl kilo problemų, jau dėl kito kelio, aš nieko nežinojau. Mūsų specialistai rytoj (kalbėjomės antradienį – aut.) nuvažiuos į Vidiškius ir įvertins esamą būklę, tuomet priimsime sprendimą“, – pažadėjo direktorius.

Individualios įmonės „Vilporė“ vadovas P. Vilčinskas taip pat pateikė savo argumentus: „Šis kelias mums nepriklauso, todėl mes neprivalome jo remontuoti. Taip, iš tiesų juo važiuoja sunkiasvorė technika, bet juk praėjo laikai, kai vežimus traukė arkliukai… Jeigu kelias būtų tinkamai sutvarkytas, pakloti tvirti pagrindai, nesvarbu, kokia technika važiuoja, ji dangos vis tiek nesugadina“, – įsitikinęs verslininkas. Ir pridūrė, kad sutiktų investuoti į keliuko tvarkymą, jei jis būtų perduotas įmonės savininkų žinion: „Tuomet jį uždarytume ir sutvarkytume…“

Nuotrauka iš Vidiškių miestelio bendruomenės „Facebook“-o.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Štaras ir Co :
    Seniūnas Štaras žiūri tik savo kišenės. O jos turinys, jo statomų namų skaičius, jų apdaila ir remontas tiesiogai priklauso nuo Vilčinsko ir panašių į jį verslininkų. Kodėl niekas nepasidomi, ar saugu vaikams, seneliams ir visiems kitiems žmonėms keliauti šia vadinamąja gatve, šalia kurios driekiasi Vilčinsko lentpjūvė? Iš esmės, žmonės keliauja lentpjūvės teritorija. Kur tai matyta? Kur tai regėta? Ar laukiama bėdos, kai ant vaiko užsiris koks rąstas? Ar atsitiks dar kas baisiau? Kodėl Vilčinsko lentpjūve nepasidomi Darbo saugos inspekcija? Ar irgi, kaip Štaras, mano, kad žmogui reikia leisti dirbti-nesvarbu, kad nesilaikant jokių saugos taisyklių.
    • Anonimas :
      Pritariu ,visi ziuri tik saves...
  • fg :
    nieko naujo, daug kur taip yra :)
  • Anonimas :
    jokios verslo kulturos , kaip drakoniukas is multiko man , man ir visalaika man

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas