Geltonųjų autobusėlių perdavimo ceremonija vyko Katedros aikštėje.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Aktualijos, Naujausi

Želvos gimnazijai – naujas mokyklinis autobusas

Šią savaitę, rugpjūčio 29-ąją, iš Vilniaus Katedros aikštės į 55 šalies savivaldybes iškilmingai išlydėti 82 nauji geltonieji autobusai. Transporto priemonių perdavimo savivaldybėms ir mokykloms šventėje dalyvavo Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė bei švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. Rakteliai nuo 19 vietų „Mercedes“ markės autobusėlio įteikti ir mūsų rajono Želvos gimnazijos bendruomenei.

Susirinkusiuosius pasveikinusi šalies vadovė D. Grybauskaitė pasidžiaugė, kad geltonaisiais autobusiukais kaimų ir miestelių mokiniai ne tik greičiau ir saugiau pasieks mokyklas – dar daugiau vaikų turės galimybę lankyti būrelius ar vykti į pažintines keliones po Lietuvą, aplankyti muziejus ar teatrus.

„Iš 63 tūkstančių mokinių, kurie važiuoja į mokyklas, 22 tūkstančiai pavežami šiais mokykliniais autobusais. Tai būdas saugiai ir greitai nukeliauti į mokyklą ir grįžti iš jos. Pastaraisiais metais daugiau investuojame ir į saugumą – autobusuose, kuriuos perkame, įmontuoti ES standartus atitinkantys alkotesteriai“, – pabrėžė švietimo ir mokslo ministrė J. Petrauskienė.

Prieš užvesdami autobusą, vairuotojai įmontuotu alkotesteriu turi pasitikrinti blaivumą. To nepadarius, transporto priemonės variklis paprasčiausiai neužsives.

Visi autobusai, iš kurių 35 „Mercedes“ ir 47 – „Iveco Daily“ markės, yra 19 vietų. Naujos transporto priemonės pirmiausia bus skirtos toliau kaip 3 km nuo mokyklos gyvenantiems mokiniams, priešmokyklinio ugdymo vaikams vežti, specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams, taip pat moksleiviams, turėjusiems pakeisti mokyklą dėl jos reorganizavimo ar pertvarkymo.

Švietimo ir mokslo ministerija, 2000 m. inicijavusi mokyklų aprūpinimą geltonaisiais autobusais, per keliolika metų savivaldybėms jau yra nupirkusi 903 autobusus.

Į dokumentų atsiėmimo ceremoniją vyko ir gausus būrys ukmergiškių. Kartu su Želvos gimnazijos direktoriumi Vidu Tavoru, mokytojomis Lina Monkevičiene, Jone Tavoriene, moksleivių atstovais, vairuotoju Egidiju Stankevičiumi, šventėje dalyvavo ir rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Irena Lukoševičienė.

Želvos gimnazijai – tai ne pirmas geltonasis autobusėlis. Vieną jie gavo uždarius mokyklą Lyduokiuose, o pastarasis skirtas vežioti uždarytų Žemaitkiemio bei Šešuolių pagrindinio ugdymo skyrių vaikus. Pirmasis, 2007 metų laidos, želviškių autobusas bus perduotas kitai švietimo įstaigai. Iš 175 Želvos gimnaziją lankančių moksleivių į mokyklą pavežami net 146 vaikai. Jie naudojasi ne tik geltonaisiais autobusėliais, bet ir dviem Autobusų parko autobusais bei Žemaitkiemio seniūnijos mokykliniu transportu.

Naujasis mokyklinis autobusas kursuos keliais maršrutais ir vežios vaikus, gyvenančius maždaug 10-15 kilometrų spinduliu nuo Želvos.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas