Keliolika metų neveikę kioskai pagaliau bus nugriauti.

Aktualijos, Naujausi

Apleistus kioskus pakeis šiuolaikiškas paviljonas

 Praėjusią savaitę Vilniaus gatvėje, priešais Vaikų globos namus, pradėti griauti apleisti prekybos kioskai. Tikimasi, kad keliolika metų neveikę, daugybės ukmergiškių skundų sulaukę ir miesto nepuošę mediniai statiniai nuo žemės bus nušluoti dar šį mėnesį. Vietoj jų planuojama statyti šiuolaikišką prekybos paviljoną.

„Tokių apšiurusių statinių mieste neturi likti. Daugelį metų Pivonijos mikrorajone stovėję kioskai savininko buvo tarsi pamiršti. Jokia prekyba čia nevyko, jų aplinką prižiūrėjo ir fasadą pagal išgales tvarkė miesto seniūnija. Prieš kurį laiką kioskus jų savininkas siūlė pirkti rajono savivaldybei. Tačiau mūsų šis objektas nesudomino“, – „Gimtajai žemei“ pasakojo rajono savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas.

Vis tik pirkėją apleistiems kioskams rasti pavyko. Juos įsigijęs ukmergiškis turi planų šioje vietoje pastatyti šiuolaikišką paviljoną ir vystyti smulkiąją prekybą. Rajono valdžia tikisi su naujuoju savininku rasti bendrą kalbą ir išspręsti opią autobusų stotelės, kuri įrengta jam priklausančiame žemės sklype, problemą.

Rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausioji specialistė Aldona Tijūnelienė sakė, kad Savivaldybės taryba yra patvirtinusi Kioskų ir paviljonų specialųjį planą. Jame numatyta, kokiose vietose ir kokie statiniai galės būti statomi. Vadovaujantis šiuo planu pamažu Ukmergėje neliks apleistų kioskų, vietoj jų iškils standartiniai, didelių investicijų nereikalaujantys statiniai.

„Kioskus įsigijęs asmuo yra pateikęs šių pastatų griovimo planą. Su juo aptarėme ypač aktualią saugumo problemą, nes darbai vyksta šalia autobusų stotelės, kur nuolat yra žmonių. Tikimės, kad statinius pavyks nugriauti iki rugsėjo pirmosios, naujų mokslo metų pradžios“, – pasakojo A. Tijūnelienė.

Rajono savivaldybės specialistė pažymėjo, jog savininkas yra užsakęs parengti būsimo statinio projektą. Jis turės būti suderintas. Tuomet bus sprendžiama ir dėl autobusų stotelės.

„Autobusų sustojimo vieta įrengta pagal nustatytus reikalavimus. Nors ji yra atsidūrusi privačioje valdoje ir tai sukelia problemų dėl jos priežiūros, valymo, stotelės kol kas iškelti nėra numatyta. Greičiausiai ji liks senojoje vietoje, tačiau bus tariamasi dėl naujo paviljono, galbūt tokio paties kaip visame mieste, įrengimo. Taip pat teks peržiūrėti kelio ženklus, įvertinti reikalavimus dėl žmonių saugumo, kitų kriterijų“, – kalbėjo A. Tijūnelienė.

Pašnekovė nesiryžo spėlioti, kada prasidės naujojo prekybos paviljono statybos. Ji linkusi manyti, jog objekto savininkas delsti nėra nusiteikęs.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas