Aktualijos, Naujausi

Tarp tradicinio bėgimo dalyvių – ir ukmergiškis

Giedrė ŠATAITĖ

Penktadienį netoli Krikštėnų, prie Ukmergės rajono ribos, tradiciškai sutikti Vilniaus katedros aikštėje startavę XXVI tradicinio tarptautinio estafetinio bėgimo „Baltijos kelias“ dalyviai. Tarp jų – ir ukmergiškis Juozas Songaila.

Sportininkus sutiko rajono meras Rolandas Janickas, savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas, Sporto centro vadovai ir auklėtiniai.

Rajono meras R. Janickas bėgikus pasveikino, palinkėjo visiems sėkmės bei ištvermės. Rajono vadovai padėkomis ir prizais apdovanojo Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos (LBMA) prezidentą Vidmantą Dobrovolską, visuose bėgimuose dalyvaujantį Bronių Povilą Saulį iš Rokiškio, panevėžietę Patriciją Mingėlaitę, Latvijos atstovus Dacę Kovajevską (Ozolnieki), Janį Marčinkų (Jelgava), J. Songailą. Jis šiame renginyje dalyvauja jau dvyliktąjį kartą.

Kaip ir kasmet, sportininkams įteikta vandens, vaisių.

Savo ruožtu „Baltijos kelio“ bėgimo organizatoriai dėkojo savivaldybei už palaikymą, dėmesį ir apdovanojo vadovus medaliais bei padėkos raštais.

Sutikime dalyvavę Sporto centro auklėtiniai trumpam prisijungė prie bėgikų ir įveikė kelis šios simbolinės trasos kilometrus.

XXVI bėgime dalyvauja 33 entuziastai iš Lietuvos ir Latvijos. Startavę Vilniuje, jie grupėmis po tris–keturis kas 10 kilometrų keisdami vieni kitus (likusieji tuo metu važiuos autobusu) aplankys vienuolika Lietuvos, Latvijos ir Estijos miestų, o kelionę sekmadienį baigs Taline, įveikę daugiau kaip 600 kilometrų.

Kiekvienas sportininkas per tris dienas vidutiniškai nubėgs po 100 kilometrų.

Bėgikus lydi ir dviratininkų grupė.

Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos kasmet organizuojamas bėgimas primena trijų Baltijos valstybių siekį susigrąžinti Laisvę ir Nepriklausomybę. Šį troškimą, kaip protestą prieš pasirašytą Molotovo-Ribentropo paktą, lietuvių, latvių ir estų žmonės išreiškė 1989 metų rugpjūčio 23 dieną susikibę rankomis į nenutrūkstamą gyvąją grandinę nuo Vilniaus Katedros aukštės iki Talino parlamento.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas