A. Šležas stebi vamzdynų rekonstrukcijos eigą.

Aktualijos, Naujausi

Darbus kontroliuoja archeologai

Jau daugiau kaip dvi savaites UAB „Statovita“ darbuotojai tvarko Gedimino, Vasario 16-osios gatvių vandentiekio ir kanalizacijos tinklus. Vykdomus darbus stebi uždarosios akcinės bendrovės „Kultūros vertybių paieška“ atstovai.

Kaip sakė šios bendrovės archeologas Andrius Šležas, pagrindinė įmonės veikla – archeologiniai, architektūros natūriniai ir istoriniai tyrimai rekonstruojant gatves ir pastatus, statant naujus statinius ir požemines komunikacijas. Bendrovės darbuotojai atliko tyrimus Anykščiuose, Biržuose, Jurbarke, Klaipėdoje, Merkinėje, Šilutėje, Trakuose, kitur, taip pat yra dirbę ir Ukmergėje.

Kadangi darbai vykdomi senamiestyje, tad yra keliama daug reikalavimų. Dėl to nuo pat pradžios stebime jų eigą ir būsime iki tol, kol darbai bus baigti“, – kalbėjo A. Šležas.

Jis taip pat pridūrė, kad Vasario 16-osios gatvė čia yra nuo seno, tad labai nesitikima kažko ypatingo rasti.

Archeologas minėjo, jog aptinkama buities rakandų, kitų smulkių daiktų.

Uždarosios akcinės bendrovės „Ukmergės vandenys“ direktorius Rimas Arlinskas teigė, kad dėl tokios priežiūros darbai šiek tiek atsilieka nuo numatyto grafiko, tačiau tikisi, kad rangovas juos atliks pagal sutarties terminus.

Rekonstrukcija pradėta liepos 24 dieną. Darbai atliekami kovo 13 dieną UAB „Ukmergės vandenys“ direktoriui R. Arlinskui ir Vilniuje registruotos UAB „Statovita“ vadovui Edmundui Marozui pasirašius projekto „Paviršinių nuotekų tinklų statyba Ukmergės mieste bei vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstravimas Deltuvos, A. Smetonos ir Vasario 16-osios gatvėse“ darbų rangos sutartį. Projekto vertė – 2 mln. 24 tūkst. 997 eurai.

Sutartis pasirašyta gavus finansavimą pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos prioriteto ,,Aplinkosauga, gamtos išteklių darnus naudojimas ir prisitaikymas prie klimato kaitos“ įgyvendinimo priemonę ,,Paviršinių nuotekų tvarkymas“ projektui ,,Paviršinių nuotekų tinklų statyba ir rekonstravimas Ukmergės mieste“ ir pagal priemonę ,,Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemų renovavimas ir plėtra, įmonių valdymo tobulinimas“ projektui ,,Vandens tiekimo ir nuotekų tinklų statyba bei nuotekų valymo įrenginių rekonstrukcija Ukmergės rajone“.

Pagal rangos sutartį bus įrengti nauji paviršinių nuotekų tinklai ir rekonstruoti vandentiekio bei nuotekų tinklai Deltuvos, A. Smetonos, Vasario 16-osios, Paupio ir Vilniaus gatvėse. Projekto vykdymo metu bus nutiesta naujų paviršinių nuotekų tinklų, kurių bendras ilgis – 2,51 km, rekonstruota 4,46 km vandentiekio ir nuotekų tinklų. Rangovas įsipareigojo darbus atlikti per 24 mėnesius.

Taip pat bus pastatyti paviršinių nuotekų valymo įrenginiai Vasario 16-osios gatvėje.

Šiais metais numatoma įrengti naujus paviršinių nuotekų tinklus ir rekonstruoti vandentiekio bei nuotekų tinklus Deltuvos, A. Smetonos, Vasario 16-osios gatvėse.

Kitais metais – Paupio ir Vilniaus gatvėse. „Nors sutartis pasirašyta dvejų metų laikotarpiui, galbūt darbus pavyks atlikti ir per trumpesnį laiką“, – viliasi R. Arlinskas.

Kai projektas bus įvykdytas, pagerės paviršinių nuotekų surinkimas nuo gyvenamųjų teritorijų ir taip sumažinta užtvindymo paviršinėmis nuotekomis rizika, sumažės neigiamas poveikis aplinkai Ukmergės mieste, taip pat bus atlikta vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstrukcija.

UAB „Statovita“ jau yra dirbusi Ukmergėje. 2009 metais bend-rovės darbuotojai rekonstravo Ukmergės miesto vandens gręžinių ir vandens ruošimo įrenginius, o 2010-aisiais atliko Ukmergės miesto nuotekų valymo įrenginių pakeitimą ir rekonstrukciją.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas