Žirgų skulptūra jau spėjo tapti Želvos ,,vizitine kortele“.

„Didžiausia Lietuvos kryžkelė - istorijos sūkuriuose“

Kviečiame į tradicinę Kraštiečių šventę

Puoselėti tradicijas, nepamiršti, neišsižadėti jų visada yra svarbu. Smagu, kai tradicinės vasaros šventės sukviečia draugėn buvusius ir esamus vieno ir kito krašto žmones. Tai galimybė susitikti, pabendrauti, pasidalyti prabėgusių dienų prisiminimais, pasidžiaugti kartu.

Želvos krašto žmonės kiekvieną vasarą laukia Kraštiečių šventės, kuri vyksta kartu su pagrindiniais Želvos bažnyčios Šv. Ignaco Lojolos atlaidais. Šįkart ši šventė numatoma rugpjūčio 5–6 dienomis, o skiriama ji artėjančiam Lietuvos valstybės 100-mečiui. Kaip ir kasmet, šventės renginiuose turėtų rasti ką veikti ir mažas, ir jaunas, ir senas.

Šventinių renginių pradžia – šeštadienį, rugpjūčio 5 dieną, 11 val., skverelyje prie kultūros namų – čia bus pristatoma kraštiečių nuotraukų paroda „Gražiausia mano akimirka gimtinėje“. Tai konkursinės nuotraukos – prieš keletą savaičių fotografijų konkursą tuo pačiu pavadinimu paskelbė Želvos bend-ruomenė. Konkurso laimėtojai ir dalyviai bus apdovanoti vakarinio renginio metu 19 val.

Kiti laukiami ir svarbūs renginio akcentai – tradicinės futbolo komandų varžybos (jos, kaip ir visada, vyks Želvos gimnazijos didžiajame stadione, pradžia 12 val.), pramogos mažiesiems miestelio centre (nuo 12 val. jų lauks pripučiami batutai – čiuožyklos, pajodinėjimas arkliuku – poniu Zefyru, pasivažinėjimas vežimaičiu). Nuo 13 iki 15 val. bus atviros Želvos gimnazijos muziejaus durys – čia galės apsilankyti buvę mokiniai ir visi kiti, kuriems įdomi ne tik mokyklos, bet ir viso Želvos krašto praeitis. Kaip ir kasmet, muziejuje pakvips naminiu pyragu ir žolelių arbata – čia laukiami visi.

14 val. norintys pasižvalgyti po šventei išpuoštas želviškių sodybas kviečiami rinktis prie Žirgų skulptūros – kad nereikėtų pėsčiomis po miestelį kulniuoti, visus vežimaičiu vėžins žirgelis. O 15.30 val. žiūrovai kviečiami į Želvos girininkijos lauko aikštelę – čia išvysime želviškių senjorių kolektyvo „Dar širdyje ne sutema“ (vadovė – Jadvyga Stundienė) pasirodymą, vaišinsimės prie kaimiškų vaišių stalo.

Ypatingas šventės akcentas – ekskursija po Želvos Šv. Ignaco Lojolos bažnyčios erdves. Ji skiriama artėjančiam šios šventovės 125-ajam jubiliejui. Ekskursiją ves Želvos parapijos kunigas Pertras Avižienis. Norintys joje dalyvauti turėtų rinktis 17 val. prie varpinės. Po ekskursijos, 18 val., bus aukojamos šv. Mišios.

Gausaus žiūrovų būrio sulaukianti vakarinė šventės dalis prasidės 19 val. kultūros namų kieme. Čia susirinkusius sveikins miestelio svečiai ir renginio organizatoriai, bus apdovanojami nuotraukų konkurso „Gražiausia mano akimirka gimtinėje“ laimėtojai ir dalyviai, gražiausiai tvarkomų sodybų šeimininkai, skambės liaudiškos muzikos kolektyvo „Želvelė“ (vadovas Vaclovas Butkus) muzikinis sveikinimas, taip pat visus linksmins ukmergiškiai muzikantai Virgilijus Bareikis bei Vytenis Šikšnys, vyks šokių vakaras jauniems ir vyresniems.

Šventės renginiai tęsis ir sekmadienį, Šv. Ignaco Lojolos atlaidų dieną. 9, 11 ir 13 val. Želvos bažnyčioje bus aukojamos šv. Mišios, veiks mugė, susirinkusius linksmins muzikantai, o po paskutiniųjų šv. Mišių, 14.30 val., vyks agapė atnaujintoje parapijos namų aplinkoje.

Renginio organizatoriai – Želvos bendruomenė, seniūnija, parapija, kultūros namai, gimnazija – kviečia aktyviai dalyvauti šventės renginiuose – ne tik esamus ir buvusius želviškius, bet ir miestelio svečius. Linksmai, bendruomeniškai nusiteikę švęskime pagrindinę želviškių organizuojamą metų šventę. Joje laukiami visi! Smagu, jog šios šventės organizavimui lėšų skiria Ukmergės rajono savivaldybė pagal Želvos bendruomenės parengtą projektą ,,Kraštiečių šventė: susitelkti, pažinti, bendrauti“. Į šventę kviečiami atvykti ir prekeiviai – jų čia visada laukiama. Daugiau informacijos apie renginį galima teirautis telefonais 8 686 44 003, 8 656 53 235.

Želvos bendruomenė logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas