V. Ušackas.

Aktualijos, Naujausi

Kraštietis vadovaus Europos institutui

Glaudžius bendradarbiavimo ryšius su Kauno technologijos universitetu (KTU) ne vienerius metus palaikęs garsus Lietuvos ir Europos diplomatas, politikas, Europos Sąjungos (ES) ambasadorius Rusijos Federacijoje Vygaudas Ušackas spalio mėnesį pradės vadovauti KTU Europos institutui. Būtent šiame universiteto padalinyje V. Ušackas prieš 17 metų pasakė vieną iš pirmųjų oficialių savo, kaip pirmojo Lietuvos vyriausiojo derybininko dėl stojimo į ES, kalbų.

Tiek su KTU, tiek su kitais Lietuvos universitetais esu užmezgęs labai artimus ryšius. Akademinę bendruomenę ir studentiją visuomet laikiau neatsiejama ir viena svarbiausių Valstybės progreso, modernizavimo, ekosistemos dalių“, – teigė spalio 1-ją baigiantis ES ambasadoriaus kadenciją Maskvoje V. Ušackas.

Naujasis Europos instituto vadovas sieks priminti jaunajai kartai, kad Lietuva yra dalis ES, kuri yra nacionalinio saugumo, ekonominės pažangos ištaka ir ateitis.

Pasak V. Ušacko, ES liečia kiekvieno mūsų gyvenimą, todėl bazinių taisyklių suvokimas, kaip galime paveikti sprendimus, priimamus ES, ir kaip pati Sąjunga veikia ir lemia mūsų kasdienybę, nepriklausomai nuo specialybės, yra „abėcėlinis“ dalykas, su kuriuo susipažinęs jaunas žmogus ateityje bus kur kas sėkmingesnis.

Tikiuosi, kad būdamas Europos instituto direktoriumi, bendraudamas su studentija, su skirtingų KTU fakultetų ir kitų universitetų atstovais, padėsiu praplėsti žinių bagažą apie nišines sritis, kuriose Lietuva gali ne tik sėkmingai reikštis, bet ir būti pavyzdžiu ir lyderiu ES“, – sakė diplomatas.

Jo įsitikinimu, Lietuvos sėkmės raktas yra tvari šalies ekonomikos ir politikos raida, kurios pamatu yra Lietuvos piliečio pasitikėjimas valstybe bei piliečių apsisprendimas būti ir kurti Lietuvoje.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas