Aktualijos, Naujausi

Išrinkti pretendentai į Apylinkės teismo teisėjo pareigas

Pretendentų į teisėjus atrankos komisija (PTAK) pateikė išvadą dėl pretendentų į Ukmergės rajono apylinkės teismo teisėjo pareigas. Nors realiausi kandidatai jau įvardinti, tačiau kas konkrečiai užims šiuo metu laisvą rajono Apylinkės teismo teisėjo vietą, paaiškės tik rudenį.

Ukmergės teisme teisėjo, nagrinėjančio baudžiamąsias bylas, vieta atsilaisvino, kai nuo liepos mėnesio iš pareigų sulaukusi nustatyto pensinio amžiaus pasitraukė laikinai teismo pirmininkės pareigas ėjusi Edita Zarembienė. Jai pareiškus norą išeiti į pensiją ir Nacionalinei teismų administracijai pranešus apie tai, sulaukta šešių pretendentų, pageidaujančių dirbti teisėjais Ukmergėje. PTAK, išanalizavusi jų pateiktus dokumentus, išklausiusi paaiškinimus ir atsakymus į klausimus dėl turimos profesinės kvalifikacijos, darbo patirties, egzamino rezultatų, priimtų procesinių sprendimų statistinių rodiklių, darbo krūvių, motyvų bei atsižvelgusi į buvusios teisėjos E. Zarembienės ir visų Ukmergės teisėjų poziciją, įvertino pretendentus. Komisija vienbalsiai pripažino, kad tinkamiausi užimti Ukmergės rajono apylinkės teismo teisėjo pareigas yra du kandidatai – teisės krypties socialinių mokslų daktarė Eglė Venckienė (g. 1977 m.) ir septynerių metų teisinio darbo stažą turintis Dmitrijus Rancevas (g. 1985 m.). E. Venckienė nuo 2016 metų dirba advokate savo kontoroje, o D. Rancevas nuo praėjusių metų balandžio Ūkio ministerijoje eina Teisėkūros skyriaus patarėjo pareigas.

Kurie iš atrankose dalyvavusių ir geriausiai įvertintų kandidatų bus paskirti į konkrečias pareigas sprendžia Lietuvos Respublikos prezidentė. Šalies vadovė teisėju gali paskirti bet kurį iš PTAK atrinktų pretendentų, taip pat galimas ir toks variantas, kai nepaskiriamas nė vienas atrinktas pretendentas. PTAK vertinimai prezidentės nesaisto.

Neseniai Ukmergės rajono apylinkės teismą pasiekė informacija, kad dekretą šalies vadovė pasirašys tik rudenį.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas