Aktualijos, Naujausi

Šiųmečių abiturientų kraitis – 12 šimtukų

Praėjusią savaitę paskelbti paskutinių valstybinių brandos egzaminų rezultatai. Šiemet rajono abiturientų žinios įvertintos 12 šimtukų. Juos išsidalijo devyni moksleiviai iš Jono Basanavičiaus, Antano Smetonos ir Želvos gimnazijų. Ankstesniais metais rajono bendrojo ugdymo mokyklų abiturientams brandos egzaminų sesija buvo ženkliai dosnesnė šimtukų. Pernai šešiolika moksleivių gavo 17 aukščiausių įvertinimų. 2015-iais devyniolika dvyliktokų pelnė 24 šimtukus.

Nacionalinis egzaminų cent-ras (NEC) paskutinio pagrindinės sesijos biologijos valstybinio brandos egzamino – biologijos – rezultatus paskelbė liepos 11-ąją. Kaip „Gimtąją žemę“ informavo rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Arūnas Augustinas, nė vienam iš biologijos brandos egzaminą laikiusių 78 ukmergiškių nepavyko gauti 100 balų. 5 kandidatų žinios įvertintos nuo 86 iki 100 balų. Keturi arba 5,13 proc. kandidatų egzamino neišlaikė.

NEC duomenimis, biologijos valstybinį brandos egzaminą šalyje laikė 6 578 kandidatai. Egzamino išlaikymo riba – 16 proc. taškų iš 100. Egzaminą išlaikė 97,83 proc. (pernai – 95,47 proc. kandidatų). 100 balų įvertinimą gavo 44 arba 0,67 proc. kandidatų (pernai – 0,26 proc. kandidatų).

Kaip jau laikraštyje esame rašę, iš užsienio (anglų kalbos) brandos egzamino 100 balų įvertinimus gavo aštuoni ukmergiškiai. Tai keturi Antano Smetonos gimnazijos abiturientai – Rugilė Domeikaitė, Vita Smailytė, Julius Kralikas ir Emilė Šikšnytė, trys Jono Basanavičiaus gimnazijos moksleiviai – Ieva Petraitytė, Tomas Kilijonas ir Dainius Jeremejevas bei Želvos gimnazijos abiturientas Audrius Burneika. Šimtukais iš matematikos džiaugiasi dvi abiturientės – Antano Smetonos gimnazijos moksleivės Marija Jakiševaitė ir jau minėta R. Domeikaitė. Lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio brandos egzamino aukščiausią įvertinimą komisija skyrė I. Petraitytei iš Jono Basanavičiaus gimnazijos ir R. Domeikaitei iš Antano Smetonos gimnazijos.

Pagal gautų šimtukų skaičių šiųmetė brandos egzaminų sesija tarp miesto mokyklų dosnesnė buvo Antano Smetonos gimnazijos abiturientams. Jie „uždirbo“ septynis maksimalius įvertinimus (2016-iais – 11, 2015-iais – 9). Jono Basanavičiaus gimnazijos moksleiviai šiemet gavo 4 šimtukus (pernai – 6, 2015-iais – 11).

Brandos atestatus su pagyrimu šiais mokslo metais gavo du rajono moksleiviai. Tai Želvos gimnazijos mokinys Lukas Dapkus ir Jono Basanavičiaus gimnazijos abiturientė Monika Gineikaitė. Atestatas su pagyrimu skiriamas, kai visi laikyti valstybiniai brandos egzaminai yra įvertinti ne mažiau nei 86 balais.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas