Aktualijos, Naujausi

Linkėjo, kad naujoji stotis skatintų ir grįžti

Penktadienio popietę, skambant dūdų orkestro maršui, iškilmingai atidaryta naujoji Ukmergės autobusų stotis. Ceremonijoje buvo prisiminta, kad idėja mieste statyti autobusų stotį kilo beveik prieš dešimtmetį. Ją įgyvendinant net įsivelta į teisminius ginčus. Tačiau bendromis pastangomis kilusius sunkumus ir problemas pavyko įveikti. Praėjusių metų rugpjūtį prasidėję statybos darbai baigti. Dabar maršrutiniais autobusais keliauti susiruošę ukmergiškiai bei miesto svečiai išvyks ir grįš iš vienos moderniausių šalyje stočių…

Atidarymo iškilmes pradėjęs meras Rolandas Janickas teigė, kad tokia graži, šiuolaikiška stotis Ukmergėje turėjo stovėti jau seniai. Pasak rajono vadovo, iki šios dienos buvo eita trejus metus. Kad užmojai buvo įgyvendinti, jis dėkojo didelį darbą atlikusiems Savivaldybės tarybos nariams, UAB Ukmergės autobusų parkas kolektyvui.

Kaip teigė meras, įveikus kilusias problemas, į Ukmergę atėjo verslas ir atidarytas ukmergiškių lauktas prekybos centras, o dabar – nauja stotis.

UAB Ukmergės autobusų parkas direktorius Alfonsas Prabišas neslėpė, jog šios šventės jo vadovaujamas kolektyvas laukė beveik dešimt metų. Kad šiai svajonei buvo lemta išsipildyti, vadovas pirmiausia dėkojo savo kolektyvui. Pasak direktoriaus, beveik metus, kol vyko statybos, Autobusų stotis buvo perkelta į laikinas ir tam nepritaikytas patalpas. Tačiau darbuotojai dirbo ir nesiskundė.

Padėkos žodį A. Prabišas tarė rajono vadovams. Pasak jo, simboliška, kad prie statybų savo ranką pridėjo du Seimo nariai. Tai – buvęs Kazys Grybauskas ir dabartinis – Juozas Varžgalys.

Neeilinių iškilmių proga ukmergiškius sveikino nacionalinės vežėjų asociacijos „Linava“ prezidentas Rimantas Martinavičius ir generalinis sekretorius Vytautas Milėnas. Svečiai pažymėjo, jog naujoji Ukmergės autobusų stotis – išskirtinis objektas šalyje, ukmergiškiai gali ja didžiuotis. Taip pat jie linkėjo, kad keleiviai, išvykdami iš šios stoties, visada laimingai pasiektų kelionės tikslą ir būtinai sugrįžtų atgal…

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialo direktorius Regimantas Baravykas, sveikindamas kolektyvą atvėrus naujus miesto vartus, palinkėjo, jog šioje sutvarkytoje erdvėje atsirastų ir einantis laikrodis.

UAB Ukmergės autobusų parkas direktorių ir darbuotojus sveikino gausus būrys kolegų, atvykusių iš Marijampolės, Panevėžio, Joniškio, Jonavos.

Savivaldybės įmonių vardu sveikinimo žodį tarė UAB „Ukmergės butų ūkis“ direktorius Giedrius Pocius ir UAB „Ukmergės šiluma“ direktorius Vydas Paknys. Simbolinę dovaną A. Prabišui įteikė miesto seniūnė Zita Pečiulienė.

Merui R. Janickui bei A. Prabišui ir objektą stačiusios UAB „Versina“ projektų vadovui Egidijui Venckui perkirpus simbolinę juostelę, naująjį pastatą palaimino Ukmergės dekanato dekanas kunigas Vaidas Bartkus. Po to prie stoties pasodinti du ąžuoliukai – stiprybės, ilgaamžiškumo simbolis.

Kaip jau laikraštyje esame rašę, 2015 metų pabaigoje UAB Ukmergės autobusų parkas ir UAB „Lidl Lietuva“ pasirašė  sutartį dėl senojo Autobusų stoties pastato pirkimo-pardavimo bei 1 ha šalia esančio žemės sklypo nuomos. Sutartyje verslininkai įsipareigojo finansuoti naujosios Autobusų stoties projektavimą. Už parduotą turtą gautas lėšas Autobusų parkas investavo į naujosios stoties statybas.

UAB „Versina“ darbus pradėjo praėjusių metų rugpjūtį. Statybvietėje darbai nenutrūko ir žiemą.

Naujosios stoties dviejų aukštų pastatas, kurio apdailoje dominuoja stiklas ir klinkeris, užima 420 kvadratinių metrų. Pirmame aukšte yra 40 vietų laukimo salė su kasų, vaiko ir mamos zonomis, įėjimas į lankytojų tualetų bloką bei administracines stoties patalpas. Be to, čia suprojektuota ir dispečerinė, stoties viršininko kabinetas, bagažo saugojimo patalpa, vairuotojų poilsio kambarys, darbuotojų tualetai, inkasacijos, ūkinės ir techninės įvadų patalpos. Antras aukštas skirtas stoties administracijai.

Naujasis stoties pastatas, kurį UAB „Veduta“ suprojektavo buvusio perono vietoje, atsieis per 800 tūkst. eurų. Kai buvo parengtas projektas, manyta, jog naujajai stočiai pastatyti gali prireikti maždaug 600 tūkst. eurų. Sąmatinė objekto vertė pasiekė beveik 1,5 milijono eurų. Rangovas stotį pastatyti numatė pigiau – beveik už milijoną eurų. Statyboms naudotos lėšos iš gautos paskolos.

Dainiaus VYTO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Paradoksas!is Anyksciu vaziojanciu autobusu neileidzia istoties teritorija paimt keleiviu.keleiviams apie tai nepranesama.tas pastovi prie Lidl.ir toliau vaziuoja.ar normalu?
  • Aha :
    Nueikit dabar i ta stoti,jau niekas nebeveikia, lauke ekranuose jokios informacijos nera pateiktos,jei ne tie priklijuoti lapeliai prie stulpu tai net nezinotum kur kokia kryptis ir kada koks autobusas vaziuos. Jei ne tie lapeliai,tai norint suzinoti krypti tektu iseiti i autobusu sustojimo aikstele,nes is vidines puses nera jokio uzraso. Tuose ekranuose diena prasciau matantiems bus sunku kazka iziureti,visiskas pravalas ta "moderniausia" stotis,isplove pinigus ir chalturindami broka pastate. Geda.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas