Paukščiams kertant Kauno gatvę policija trumpam sustabdė eismą.

Aktualijos, Naujausi

Gulbių šeimynai užtikrino saugią kelionę prie upės

 Trečiadienį ukmergiškių dėmesį patraukė neįprastai smagus reginys – Antano Smetonos, Kauno gatvėmis keliaujančių gulbių šeimyna. Dvi suaugusias gulbes ir penkis jų mažylius link Šventosios upės palydėjo beglobių gyvūnų įstaigos „Klajūnas“ savanoriai. Vorelei kertant intensyvaus eismo Kauno gatvę prireikė ir policijos pagalbos.

Apie keliaujančią gulbių šeimyną VšĮ „Klajūnas“ pranešė miesto gyventojai, paukščius pastebėję prie Antano Smetonos gatvėje esančios parduotuvės „Šermukšnėlė“. Žmonės spėja, kad čia gulbės atklydo iš tvenkinio, esančio Žiedo gatvėje, prie laidotuvių namų „Ritualija“.

„Tai jau ne pirmas atvejis, kai tenka lydėti prie upės traukiančias gulbes, – pasakojo beglobių gyvūnų įstaigos vadovė Ilma Germanienė. – Prieš mėnesį saugią kelionę teko užtikrinti net septynių mažylių ir dviejų gulbių šeimai. Pastaroji taip pat buvo iš Žiedo gatvės tvenkinio, bet kelionei prie upės pasirinko lengvesnį kelią, nes judėjo iki „Senukų“ prekybos centro ir leidosi žemyn. Dabar paukščiai kažkodėl pasuko link miesto…“

Pasak I. Germanienės, gulbės tiesiog nori savo dar neskraidančius vaikus išmokyti gyventi gamtoje, susirasti maisto, todėl ir veda prie didesnio vandens telkinio.

VšĮ „Klajūnas“ savanoriai, rankose laikydami nedideles vyteles, bandė paukščių vorelę, kurios priešakyje buvo tėtis, nukreipti saugiu taku – kad tipentų šaligatviu, kad niekas neišgąsdintų. Sunkiausia keliauti buvo mažiesiems gulbiukams, kurie ne kartą tūpdavo 10–15 minučių poilsiui. Ir nepajudėdavo tol, kol neatsistodavo visus uoliai iškeltu kaklu bei tam tikrais garsais saugojęs tėtis…

 Neįprastiems keliauninkams įveikus susikirtimą su Deltuvos gatve ir pasiekus Kauno gatvę, palydovams teko kreiptis pagalbos į rajono Policijos komisariato pareigūnus. Atvykęs policininkų ekipažas trumpam sustabdė eismą gana intensyvioje miesto gatvėje. Nors vairuotojams teko priverstinai sustoti, jų veiduose švytėjo šypsenos. Per perėją tvarkingai tipenusius paukščius daugelis fotografavo, filmavo.

„Nedažnai žmonės būna tokie geranoriški“, – atviravo I. Germanienė, iki pat upės lydėjusi gulbių šeimyną. Ji taip pat pridūrė, kad gyvūnų mylėtojams tenka susidurti ne tik su pamestais, pasiklydusiais, namų netekusiais keturkojais, bet ir su sužeistais, pasimetusiais paukščiais.

Beje, šią savaitę į redakciją skambinusi Radastų gatvėje Nr. 3 gyvenanti ukmergiškė pasakojo apie atklydusį mažą paukštuką. „Po smarkaus lietaus ant garažo pastebėjome šlapią, baltą paukštelį. Iš pradžių jis net sparnelių nepakeldavo, dabar atsigavo. Ant kojytės radome žiedelį, todėl manome, kad jis gali turėti šeimininkus. Gal sparnuotį vėtra atnešė ir jo dabar kas nors ieško? Priglaudėme, palesiname. Jei atsirastų savininkas, mielai grąžintume“, – kalbėjo moteris. Į gyvūnų globos įstaigą ji nesikreipė, nes nusprendė pati pasirūpinti atklydusiu paukšteliu.

IMG_1826

Neįprasti keliauninkai traukė smalsuolių dėmesį.

Nuotraukos AUTORĖS

Palikite komentarą apie straipsnį

  • regina :
    vaizdas nuostabus saunuoliai Klajuno darbuotojai. aciu policijos pareig.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas