R. Janickas ir Pelvos delegacija – G. Pelisaar (kairėje), savivaldybės administracijos finansų skyriaus vadovas Märt Eskor su žmonomis.

Aktualijos

Pasirašė ketinimo bendradarbiauti sutartį

Šeštadienį vykusio iškilmingo Savivaldybės tarybos posėdžio metu buvo pasirašytas Ukmergės rajono savivaldybės ir Pelvos (Estija) kaimiškosios savivaldybės ketinimų bendradarbiauti protokolas.

Dokumentą pasirašė savivaldybių merai Rolandas Janickas ir Georg Pelisaar. Numatytas bendradarbiavimas abiejų regionų turizmo plėtros, turizmo ir ekonominės infrastruktūros plėtros inicijavimo, kultūrinio identiteto plėtros abiejose savivaldybėse, patirties mainų, abipusės paramos tarptautinėms iniciatyvoms, socialinių, profesinių, kultūrinių, mokslinių ir jaunimo grupių bendradarbiavimo ir mainų skatinimo, keitimosi informacija dėl narystės Europos Sąjungoje bei struktūrinių fondų lėšų įsisavinimo srityse.

Abi savivaldybės planuoja ateityje pasirašyti bendradarbiavimo ir partnerystės susitarimus.

Pelva įsikūrusi pietryčių Estijoje, yra Pelvos apskrities administracinis centras. Mieste gyvena 6,5 tūkst. gyventojų. Bendradarbiauja su partneriais Vergerda (Švedija), Zegebergu (Vokietija), Hedenstedu (Danija).

Ukmergei Pelva bus dvyliktasis užsienio partneris. Ukmergiškiai bendradarbiauja su Vokietijos miestu Bad Langensalza ir dviem apskritimis – Veterau bei Unstrut-Hainich, Latvijos Lyvanų, Lenkijos Tarnovo Podgorne, Ukrainos Podolės Kameneco, Italijos Kolonjo al Serjaus, Švedijos Herljungos, Vengrijos Kiškunmaišos, Anglijos Vusterio, Baltarusijos Ašmenos ir Svisločiaus miestais.

Daivos ZIMBLIENĖS nuotr.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas