Apdovanotieji (iš dešinės) V. Petrauskas, R. P. Šaulys, L. Svensson, R. Ališauskaitė, J. Dragūnas, R. Janickas.

Aktualijos

Pagerbti nusipelniusieji

Miesto šventės metu surengtame Mero padėkos vakare buvo pagerbti savivaldybei nusipelnę ir rajoną garsinantys du užsieniečiai ir trys ukmergiškiai. Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas Mero padėkos ženklą įteikė Lotten Svensson, Aivars Smelcers, Reginai Ališauskaitei, Jonui Dragūnui ir Viliui Petrauskui. Taip pat tarptautinio labdaros ir paramos fondo „Pagalbos sparnas“ vadovas Algis Šimoniūtis medaliu „Už nuopelnus Ukrainai“ apdovanojo Romą Petrą Šaulį.

L. Svensson, Švedijos Skovde universiteto dėstytojai, ekonomikos mokslų daktarei, Padėkos ženklas skirtas už socialinės gerovės tarptautinių projektų įgyvendinimą Ukmergės rajone ir kultūrinio bendradarbiavimo plėtrą.

A. Smelcers, Latvijos Respublikos Livani savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas įvertintas už ilgametę draugystę ir asmeninį indėlį plėtojant tarptautinį bendradarbiavimą įvairiuose savivaldos lygmenyse.

Kadangi A. Smelcers negalėjo atvykti į Ukmergę, jam skirtą apdovanojimą atsiėmė Livani savivaldybės administracijos atstovė Inta Raubiška.

R. Ališauskaitei, Ukmergės kultūros centro choro „Magnificat“ vadovei, Švč. Trejybės bažnyčios vargonininkei, padėkota už sakralinės kultūros puoselėjimą, tarnystę ir žmonių telkimą.

J. Dragūnui, viešosios įstaigos Skautų slėnis vadovui, apdovanojimas įteiktas už inovatyvių vaikų ir jaunimo neformaliojo ugdymo metodų įgyvendinimą Ukmergės rajone, skautiškų vertybių formavimą, pagrįstą asmeniniu pavyzdžiu.

V. Petrauskui, Jasiuliškių socialinės globos namų direktoriui, Mero padėkos ženklas teko už asmeninį indėlį ir nuoseklų bendradarbiavimą neįgaliųjų socialinės gerovės kūrimo srityje.

Visuomeninės organizacijos „SOS-Vepriai“ vadovas R. P. Šaulys apdovanotas už penkis kartus Ukrainos vaikams perduotą surinktą labdarą bei finansiškai paremtas organizacijos misijas į Ukrainą.

Tarptautinis labdaros ir paramos fondas „Pagalbos sparnas“ įkurtas 2014 metais, jo steigėjai – A. Šimoniūtis ir Ukrainos pilietis Anatoliy Khvesyuk.

Organizacija buvo įkurta sunkiu – karo laikotarpiu, jos tikslas – teikti visapusišką finansinę ir humanitarinę pagalbą Ukrainos žmonėms kovoje už europietišką ateitį šalyje.

Daivos ZIMBLIENĖS nuotr.

 „G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Amber :
    Tikrai nusipelnę Ukmergei žmonės.Sveikinimai.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas