Suolelio atidarymo ceremonija. Iš dešinės I. Kižienė, savivaldybės mero pavaduotoja Klavdija Stepanova, V. Žentelis, R. Civilka ir skulptūrą pašventinęs ligoninės koplyčios kapelionas, Pašilės Šv. Barboros bažnyčios klebonas Rimantas Laniauskas.

Aktualijos, Naujausi

Moterys turės kur svajoti…

Antradienį prie Ukmergės ligoninės buvo iškilmingai atidarytas „Svajonių suolas moterims“.

Kaip pasakojo Lietuvos socialdemokratų partijos Ukmergės skyriaus pirmininko pavaduotoja Indrė Kižienė, praėjusiais metais ukmergiškių socialdemokračių moterų klubas vykdė projektą „Baltojo kaspino akcija Ukmergės rajone“, skirtą kovai su smurtu prieš moteris. Jo tikslas – sutelkti kuo daugiau nevyriausybinių organizacijų, socialinių įstaigų specialistų ir fizinių asmenų kovai su smurtu prieš moteris. Projekto savanorės apkeliavo ne vieną įstaigą, seniūniją ir organizaciją susitikdamos su smurtą patyrusiomis moterimis, taip pat su jomis dirbančiomis socialinėmis darbuotojomis.

„Vykdant projektą kilo mintis, jog Ukmergėje nėra vietos, kur moterys galėtų susiburti, pabendrauti, švęsti joms svarbias datas. Nutarėme, jog ji nebūtinai turėtų būti uždarose patalpose, tiktų ir atvira erdvė“, – sakė I. Kižienė.

Nuspręsta, jog tokia vieta galėtų tapti ligoninės parkas. Ukmergės ligoninės vyr. gydytojas Rimvydas Civilka, vyr. gydytojo pavaduotoja medicinai Rūta Sriogienė pritarė idėjai.

Ją įkūnijo skulptorius Viktoras Žentelis, kuris glaudžiai bendradarbiauja su šiuo moterų klubu. Taip pat padėjo kiti rėmėjai – rajono Vartotojų kooperatyvo sąjungos vadovė Angelė Andrikonienė, verslininkas Valdas Petronis, UAB „Ukmergės katilinė“ direktorė Ingrida Žukauskienė, tuometinis Seimo narys Kazys Grybauskas.

I. Kižienė pastebėjo, jog suolelis pavadintas „Svajonių suolas moterims“ dėl to, jog vykusios miesto šventės devizas buvo „Ukmergė – svajonių miestas“, tad ir suolelis svajonių…

Dainiaus VYTO nuotrauka.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • jo :
    Paskaicius,is tokiu "svajokliu" ,nebe juokas ima,o liudesys. Ukmergeje, jau tik svajos ir vizijos telike!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas