Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai, Naujausi

Įkaušę pažeidėjai pasipriešino policijos pareigūnams

Vėlų šeštadienio vakarą, apie 0.15 valandą, Miesto šventės metu policijos pareigūnai Pilies gatvėje pastebėjo tris alkoholį vartojančius jaunus vyrus. Bandant viešosios tvarkos pažeidėjus sudrausminti, jie pasipriešino. Vienas pareigūnas patyrė skausmą, jam diagnozuoti sužalojimai.

Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Petrauskas „Gimtajai žemei“ pasakojo, kad pareigūnai, išvydę alkoholį vartojančius vyrus, jiems pasakė pastabą. Tačiau pažeidėjai į tai nekreipė dėmesio, ėmė atsikalbinėti ir elgtis agresyviai.

22-jų metų vaikiną suėmus už rankos ir bandant vesti prie tarnybinio automobilio, jis pareigūnui trenkė į krūtinę. Pribėgęs 28-erių metų vyras kumščiu smūgiavo pareigūnui į veidą.

Su kitų pareigūnų pagalba mušeikos buvo sulaikyti ir pristatyti į Policijos komisariatą. Įtariamieji uždaryti į areštinę.

Pareigūnui Ukmergės ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje diagnozuotas danties lūžis ir krūtinės ląstos sumušimas. Vilniaus apskr. VPK Ukmergės rajono PK Veiklos skyriaus vyresnysis tyrėjas po medikų apžiūros paleistas į namus. Pirmadienį jis jau buvo tarnyboje.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 286 str.

Komisariato vadovas M. Petrauskas teigė, kad neblaivių pažeidėjų pasipriešinimas policijai nėra retas dalykas: „Kiekvieną savaitę dėl to administracine tvarka nubaudžiami vienas ar keli asmenys. Baudžiamoji atsakomybė taikoma tada, kai pareigūnai patiria fizinį skausmą, sužalojimus. Tokie atvejai retesni, jų per metus pasitaiko tik kelis kartus. Tačiau šį mėnesį dėl pasipriešinimo pareigūnams pradėti jau du ikiteisminiai tyrimai. Kiek anksčiau sulaikytas įtariamasis, vežamas automobiliu, spyrė pareigūnui“.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • hh :
    istatymai visiems vienodi !
  • vairuotojas :
    deja tokie atvejai reciau kartotusi ,jei nuobaudos uz pasipriesinima policijos pareigunams butu didesnes...Perskaites komisaro Petrausko komentarus , prisiminiau sio pareiguno labai zmogiska ir kartu pilietiska poelgi.Pries gera savaite antradieni vaziuodamas is Pasiles i Ukmerges miesta buvau sustabdytas komisaro Petrausko ir policijos patrulio. aisku diena buvo pilna rupesciu, darbu , kaip ir kiekvienas zmogus tikrai issiblaskymo d eka virsijau greiti , uzmirsau prisisegti dirzus. Buvau tikrai nustebintas , kad abu pareigunai nepuole gasdinti baudomis,kaip kartais tenka patirti, o labai zmogiskai ivertino ir isklause mane ir apsiribojo tik ispejimu.Tokie poelgiai labai ilgam islieka atmintyje ir mano supratimu geriau veikia negu arogantiskas bendravimas, skiriamos baudos ir pan .Noretusi kad tokiu pareigunu kaip sie butu kuo daugiau keliuose. Didziausios sekmes jiems nelengvoje tarnyboje !!!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas