R. Lukošius Ostralenkos valstybinėje priešgaisrinėje tarnyboje.

Aktualijos

Viešėjo pas Lenkijos ugniagesius

Ukmergės rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos direktorius Rimvydas Lukošius su grupele kolegų iš kitų rajonų dvi dienas lankėsi Lenkijos Respublikoje. Komandiruotės tikslas buvo susipažinti su priešgaisrinės tarnybos organizavimu Mozavieckio vaivadijos Ostrolenkos rajone. Lietuviai kaimyninėje šalyje viešėjo lenkų kvietimu.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo tarnybos vadovas, išvykos dalyvius ypač domino savanoriška ugniagesių veikla, nes Lenkijoje šioje srityje jau daug padaryta. Pasak R. Lukošiaus, Lietuvoje savanoriai ugniagesiai dar tik buriasi, todėl organizuojant jų veiklą iškyla daug spręstinų klausimų: „Taip pat domėjomės savanorių naudojama gaisrine technika ir įranga, aprūpinimu apsaugos priemonėmis, pasitelkimo į incidentų likvidavimo vietas tvarka ir kitais praktiniais klausimais.“

Kadangi R. Lukošiaus kolegos su lenkų ugniagesiais jau anksčiau yra užmezgę draugiškus ryšius ir bendradarbiauja, šįkart lietuviams sudaryta galimybė apsilankyti dviejose savanorių ugniagesių komandose. Ukmergiškis buvo nustebintas puikia tvarka, gerai prižiūrima gaisrų gesinimo technika ir įranga.

Tačiau svarbiausia, kad Lenkijos ugniagesiai turi viską, kas reikalinga sėkmingam gaisrų gesinimui, kitų nelaimių likvidavimui“, – pažymėjo savivaldybės priešgaisrinės tarnybos direktorius.

Dalindamasis įspūdžiais jis sakė, kad Lenkijoje savanoriai ugniagesiai dalį lėšų užsidirba patys, teikdami visuomenei įvairias mokamas paslaugas.

Be to, kelionės metu domėtasi kaimo ugniagesių komandų veikla, pastatų būkle, jų priežiūros organizavimo tvarka, technologiniais sprendimais. Baigdami viešnagę lietuviai apsilankė Ostralenkos valstybinėje priešgaisrinėje tarnyboje. Čia profesionalūs ugniagesiai dirba kas trečią parą, su jais buvo diskutuota apie valstybinių ir savanoriškų ugniagesių pajėgų tarpžinybinį bendradarbiavimą, gaisrinės saugos, savanoriškos ugniagesių veiklos propagavimo ir kitais aktualiais priešgaisrinės tarnybos organizavimo klausimais.

Direktorius tikisi, kad kelionės į Lenkiją metu jo užmegzti tarptautinio bendradarbiavimo ryšiai turėtų ateityje būti plėtojami, vyks glaudus bendradarbiavimas ugniagesių parengimo srityje.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas