Ukmergiškiai sostinėje.

„Didžiausia Lietuvos kryžkelė - istorijos sūkuriuose“

Dalyvavo Vilniaus sąjūdininkų susirinkime

Praėjusią savaitę Vilniuje, Mokslų akademijos Didžiojoje posėdžių salėje, vyko Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus skyriaus ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas.

Į jį buvo pakviesti ir dalyvavo ukmergiškiai Aldona Čereškienė, Aldona Kalesnikienė, Vaclovas Kalesnikas, Nijolė Ona Kaselienė, Gražina Šaulienė, Romas Petras Šaulys ir Edita Rumševičiūtė.

Renginys prasidėjo Lietuvos valstybės himnu, į susirinkusiuosius kreipėsi kunigas Julius Sasnauskas. Pranešimą „Lietuvos Sąjūdžio veikla Lietuvos šimtmečio kontekste“ skaitė akad. prof. habil. dr. Antanas Tyla.

Susirinkime išklausyta 2015–2017 metų Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus skyriaus tarybos ataskaita, kurią pateikė tarybos pirmininkas Leonas Kerosierius.

Renginyje priimtas kreipimasis į šalies vadovus, LR Seimą, Pasaulio lietuvių bendruomenę, Lietuvos žmones 2018 metus skelbti Sąjūdžio metais. Jame pažymėta, kad „1988 birželio 3 d. susirinkę Lietuvos Laisvės siekėjai įkūrė Sąjūdį. Siekdami prisiminti žygį į Lietuvos Laisvę ir Nepriklausomybę, sukilėlių ir partizanų kovas dėl Nepriklausomybės ir taikią antisovietinę rezistenciją, aukas bei netektis, sugrįžimą į demokratinę Europą ir naujus iššūkius, prašome 2018 metus paskelbti SĄJŪDŽIO METAIS ir patvirtinti veiklos programą. Programoje reikėtų numatyti atskleisti ir paviešinti Sąjūdžio veiklą nuo jo įsisteigimo. Reikėtų numatyti renginius visoje Lietuvos teritorijoje ir užsienyje. Reikėtų pagaminti jubiliejinį ženklą, išleisti leidinį, pašto ženklą, voką ir apdovanoti valstybės apdovanojimais nusipelniusius sąjūdininkus.“

Taip pat susirinkimo dalyviai priėmė kreipimąsi „Dėl valstybės patirtų nuostolių išaiškinimo ir susigrąžinimo“.

Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus skyriaus taryba susirinkime dalyvavusiems ukmergiškiams įteikė padėkas „už darbus Tėvynės labui ir pasišventimą kilniam mūsų reikalui“.

G. ž.“ inform. logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas