Toks renginys organizuotas pirmą kartą.

Įvairūs

„Menas yra netoli, tik reikia nebijoti prieiti ArtYn“

Titas KUMETAITIS

Antano Smetonos gimnazijos mokinių prezidentas

Antano Smetonos gimnazijoje vyko pirmosios mokyklos istorijoje meno dienos „ArtYn 2017“, kurias organizavo Mokinių taryba. Visą savaitę veikė įvairios dirbtuvės, vyko instaliacijų kūrimas, paskaitos, performansai ir kt.

Šiame renginyje dalyvavo daug gimnazistų ir mokytojų. „ArtYn“ metu norėta suteikti galimybę kiekvienam atskleisti savo gabumus. Sakoma, kad „kiekvienas yra menininkas, bet tik menininkai tai žino“, todėl visi buvo kviesti „prieiti artyn“ ir išreikšti save.

Nors renginys organizuotas pirmą kartą, jis sulaukė didelio gimnazistų susidomėjimo – mokiniai aktyviai dalyvavo akcijose „Svarbiausia kažką paišyti“, „Pavasario pieva“ – ant gipso sienos ir klijuotės pagrindo galėjo nevaržomai nupiešti savo mintis, svajones, emocijas. Taip pat klasės dalyvavo instaliacijos „Atsargiai. Trapu“ kūryboje, kur ant atskirų popieriaus lakštų kiekviena klasė kūrė pavasario interpretacijas. Netrukus šiuos lakštus sujungsime į bendrą didelį mokyklos „Kortų namelį“. Be to, mokiniai noriai dalyvavo Ramintos Naujanytės-Bjelle paskaitoje/dirbtuvėse „13 kartų atstokit“, kur galėjo dar geriau pažinti save, išeiti iš vadinamosios komforto zonos.

Visą savaitę vykusius renginius vainikavo „Kūrybinė naktis‘17“. Renginio metu gimnazistai visą naktį praleido mokykloje: žaidė įvairiausius komandinius žaidimus, dalyvavo orientacinėse varžybose po gimnaziją, artimiau susipažino su kitais gimnazistais, šoko diskotekoje ir netgi atskleidė savo vaidybinius sugebėjimus „Eurovizijos“ dainų konkurso parodijoje.

Labai dėkojame savaitės rėmėjams, be kurių „ArtYn 2017“ bei „Kūrybinė naktis‘17“ nebūtų įvykusi: Ukmergės rajono savivaldybės tarybos nariui Dariui Varnui, AB „Rokiškio sūris“ filialui Ukmergės pieninei, UAB „Ukmergės duona“, UAB „Ukmergės senasis knygynas“, indų ir dailės salonui „Elastikas“. Dėkojame mokytojams, kurie kartu su mumis piešė, rašė, kūrė ir… naktinėjo.

Gimnazistų taryba džiaugiasi, kad pirmosios menų dienos „ArtYn“ pranoko lūkesčius. Tikimės, kad tai taps tradiciniu gimnazistų renginiu. logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas