Vilniaus RAAD tinklapio nuotrauka

Aktualijos

Už draudžiamų įrankių laikymą teks mokėti baudą

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Ukmergės rajono agentūros pareigūnai balandžio 29 dieną surengė reidą. Jo tikslas buvo mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių laikymosi kontrolė.

Reido metu buvo gautas pranešimas, kad Veprių miestelyje prie ežero gyvenantis žmogus savo sodybos teritorijoje džiovina tinklus. Aplinkosaugininkai operatyviai nuvyko į pranešime nurodytą vietą.

Apžvelgus ežero pakrantėje esančią sodybą, iš karto į akis krito prie pirties sienos atremtos metalinės, metaliniu tinklu apipintos gaudyklės žuvims. Jų dydis buvo daugiau nei pusantro karto didesnis už leistiną žvejybos taisyklėse. Nors gaudyklių savininkas jas vadino „bučiukais“, jam buvo surašytas protokolas pagal Administracinių nusižengimų kodekso 291 straipsnio 6 dalį.

Vilniaus RAAD pranešime teigiama, kad neteisėtas žvejybos įrankių (išskyrus elektros arba ultragarso žvejybos prietaisus), kuriuos naudoti draudžiama pagal teisės aktus, laikymas užtraukia baudą nuo šešiasdešimties iki dviejų šimtų eurų.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas