Tarp projekto laimėtojų ir du ukmergiškiai – I. Vasiliauskas (su vėliava), už jo stovi L. Grainys.

Aktualijos, Naujausi

Ukmergiškiai išvyko į „Eurovizija“ alsuojantį Kijevą

Antradienio rytą iš Vilniaus į Kijevą išlydėti socialinio projekto „Draugystė veža“, kurį antrus metus organizuoja viešoji įstaiga „Baltijos ugdymo centras“ kartu su Neįgaliųjų reikalų departamentu ir LRT televizija, laimėtojai.

Projekto dalyviai – du draugai, iš kurių vienas turi negalią, varžėsi dėl pagrindinio prizo – kelionės Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės pėdsakais į „Eurovizijos“ konkurso pusfinalį. Iš dvidešimties porų buvo atrinktos penkios, sulaukusios daugiausia žmonių balsų. Tarp jų ir du ukmergiškiai – Senamiesčio pagrindinėje mokykloje besimokantis, negalią turintis 18-metis Izidorius Vasiliauskas ir mokytojo padėjėjas, 25-erių Laurynas Grainys. Beje, apie juos „Gimtoji žemė“ pasakojo balandžio 29-osios laikraščio numeryje.

Palinkėti projekto laimėtojams gero kelio atvyko socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis. Jis pasidžiaugė, kad draugystė tarp negalią turinčio ir sveiko žmogaus tampa pavyzdžiu visai Lietuvai.

Išlydėtuvėse dalyvavusi Neįgaliųjų reikalų departamento direktorė Asta Kandratavičienė linkėjo pasisemti nuostabių įspūdžių ir jais dalintis su sutiktais žmonėmis: „Atskirtis tarp negalios paliestų ir nepaliestųjų kyla tik dėl nežinojimo. Kuo daugiau žmonių matys jūsų gražų bend-ravimą, tuo Lietuva, Europa ir net pasaulis taps draugiškesnis.“

Šiemet draugystės ambasadoriais tapo ir į kelionę kartu su ukmergiškiais išvyko pasvalietės Ieva Tamašauskaitė ir Neringa Venslovaitė, šiauliečiai Donatas Lideikis ir Juozas Mituzas, uteniškė Vaida Vilkaitė su savo drauge iš Kauno Daiva Morkūnaite-Šmitiene bei kauniečių pora – Ieva Variakojytė-Reynshtrom ir Martynas Vitkus.

Programoje numatyta, jog laimėtojai pakeliui sustos ir nakvos Lenkijoje, dvi dienas praleis Ukrainoje, kur stebės „Eurovizijos“ pusfinalio koncertą, o grįždami aplankys Baltarusiją. Dalyviams bus surengtos įvairios ekskursijos į muziejus, susitikimai su įdomiais žmonėmis.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas