„Ir Lietuvoje gyventi gera!“

„Misija Sibiras“ atranka pratęsta

Projektas „Misija Sibiras“, kasmet sulaukiantis vis didesnio susidomėjimo ir atrankos dalyvių skaičiaus, pratęsia atranką į „Misija Sibiras’17“ ekspediciją dar savaitei, iki gegužės 14 d.

Jau 12-tus metus vykstančiame projekte per visą jo gyvavimo laikotarpį norą dalyvauti išreiškė daugiau nei 11 000 žmonių. Šiemet šis skaičius dar padidės lygiai taip pat, kaip po bandomojo žygio bei „Misija Sibiras‘17“ ekspedicijos padidės visa projekto bendruomenė, šiuo metu jungianti nebe šimtus, o tūkstančius aktyvių, Lietuva tikinčių ir jos istoriją norinčių išsaugoti žmonių.

Kasmet mes sulaukiame vis daugiau anketų iš vis skirtingesnių žmonių. Džiaugiamės, kad mums pavyko sugriauti stereotipus, jog norint vykti į ekspediciją yra svarbi profesija ar faktas, jog dalyvio seneliai ar proseneliai patyrė tremtį. Mums tai tik papildoma informacija, kuri leidžia geriau pažinti kiekvieną dalyvį ir sudaryti kuo labiau motyvuotą ekspedicijos komandą. Paskutinėmis atrankos dienomis sulaukėme milžiniško aktyvumo bei daugybės paskutinės minutės klausimų, todėl, pratęsdami atranką dar savaitei, suteikiame šansą anketą užpildyti apgalvotai ir į ją sudėti visas svarbiausias mintis“, – sako projekto vadovas Ignas Rusilas.

Organizatoriai bei buvę ekspedicijų dalyviai visos atrankos metu dalinosi savo patirtimi, atsakinėjo į iškylančius klausimus ir griovė mitus, susijusius su projektu bei ekspedicija. Dažniausiai pasitaikantys klausimai, anot organizatorių, yra apie tai, ar gali vykti nepilnamečiai, ar ekspedicija yra mokama, kiek daug lemia fizinis pasirengimas. Atsakymas į šiuos klausimus yra vienas – svarbiausia motyvacija ir noras išsaugoti savo šalies istoriją, dirbti komandoje vardan vieno tikslo. Dalyvių amžius nėra ribojamas, ekspedicija atrinktiems dalyviams nieko nekainuoja, o fizinis pasirengimas, nors ir svarbus, bet ne pagrindinis kriterijus atrenkant būsimus ekspedicijos dalyvius.

Misija Sibiras“ jau gerokai išaugo projekto rėmus ir tapo reiškiniu, kuris suvienija didžiulę šeimą. Kiekvienas užpildęs atrankos anketą tam tikra prasme tampa šios šeimos dalimi, o kiekvienas patekęs į ekspediciją ar bandomąjį žygį projekte dažnai suranda ne vienerių metų, o viso gyvenimo misiją. Dalyviai ima gyventi projektu, skiria pilietiškoms veikloms savo laisvalaikį ir visada yra šalia, nesvarbu, kiek metų prabėga po ekspedicijos“, – džiaugiasi projekto vadovas I. Rusilas.

Prie „Misija Sibiras“ šeimos prisijungti ir anketą į šių metų ekspediciją pildyti galima adresu www.misijasibiras.lt .

G. ž.“ inform. logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas