Asociatyvi nuotr.

Aktualijos

Mirtis ištiko šalia išdegusios pievos

Per praėjusią savaitę Ukmergės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje užregistruota 12 kvietimų.

Gegužės 1-ąją, apie 5 valandą, pastebėta, kad Deltuvos miestelyje, Paliepės gatvėje, dega UAB „Rovada“ priklausanti karkasinė, apkalta skarda džiovykla. Išdegė du iš aštuonių džiovyklos skyrių, sudegė apie 20 kub. m malkų ir apdegė pastato konstrukcijos. Įtariama, kad gaisras džiovykloje kilo dėl technologinio įrenginio gedimo.

Gegužės 4-ąją, apie 17 valandą, Siesikų seniūnijos Šinkūnų kaime, Ilgajo ežero pakrantėje esančioje atviroje teritorijoje, 70 arų plote, degė sausa žolė. Prie išdegusios pievos vietos gyventojui A. K. sušlubavo sveikata, buvo iškviesta greitoji med. pagalba. Atvykę medikai konstatavo 55-erių vyro mirtį. Nors ši nelaimė nesiejama su gaisru, spėjama, kad žmogus bandė gesinti degančią žolę.

Gegužės 5-ąją Žemaitkiemio seniūnijos Balandžių kaime degė ties Beržų g. 1 augančio medžio kamienas.

Gegužės 6-ąją gelbėtojai skubėjo į autoavarijos vietą automagistralės Vilnius–Panevėžys 66 km. Čia buvo išlaisvintas automobilio konstrukcijų užspaustas vairuotojas bei atjungtas automobilio akumuliatorius.

Taip pat šeštadienį ugniagesiams teko vykti į Želvos seniūnijos Laumėnų kaimą. Čia esančiame sandėlyje sudegė ir gesinant sulieti aštuoni rulonai šieno, priklausantys K. T.

Praėjusią savaitę gaisrininkai septynis kartus važiavo gesinti atvirose teritorijose degusios žolės plotų. Daugiausia tokių gaisrų kilo savaitgalį. Ugniagesiai pastebi, kad pernykštė žolė dažniausiai deginama tose pačiose vietose – Kareivinių gatvėje, Dukstynos bei Varkališkių kaimuose.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas