Aktualijos

Dauguma smurtautojų – neblaivūs

Ukmergės rajono visuomenės sveikatos biuro direktorė Vaida Puodžiūnienė vykusio rajono Tarybos posėdžio metu pateikė ataskaitą, kaip pernai buvo vykdoma smurto prevencijos ir pagalbos teikimo nukentėjusiems asmenims 2016–2020 metų programa.

Pranešėja informavo, kad programą lankė asmenys, nuteisti už smurto artimoje aplinkoje pažeidimus, ir mokėsi naujų, demokratinių, laisve, pagarba ir pasitikėjimu pagrįstų santykių kūrimo šeimose. Su asmenų grupe dirbo du sertifikuoti lektoriai – vyras ir moteris, jie paslaugas teikė pagal Lietuvoje aprobuotą programą „Intervencinė smurto artimoje aplinkoje mažinimo programa“. Jos įgyvendinimas vykdomas pagal Lenkijos Respublikos Stepono Batoro fondo patirtį. Programai vykdyti iš savivaldybės biudžeto 2016 metais teko 15 000 Eur. Visi pinigai skirti lektorių darbo užmokesčiui pagal paslaugų sutartis.

Per 2016 metus buvo sudarytos dvi grupės, mokymus vedė keturi asmenys (dvi psichologės, pedagogas ir buvęs pareigūnas).

Programos vykdymo metu vyko du individualūs užsiėmimai ir 24 grupiniai susitikimai.

Nuo praėjusių metų rugsėjo mėnesio buvo suburta mobili pagalbos grupė.

Kiekvieną kartą, gavus Policijos komisariato informaciją apie smurtą, per 48 valandas vykstama į smurto aukos namus ir aukai siūloma pagalba. Tokių apsilankymų buvo 25, aukoms suteikta informacija“, – teigė direktorė.

V. Puodžiūnienė taip pat sakė, kad Žemaitkiemio, Taujėnų, Pivonijos, Šešuolių, Lyduokių ir Vidiškių seniūnijose buvo po vieną smurto atvejį, Deltuvos ir Siesikų seniūnijose – po du, Ukmergės seniūnijoje – 15 atvejų. Trys smurtavusieji buvo blaivūs, 22 – vartoję alkoholio. „Smurtautojas – vyras, darbingo amžiaus, 70 proc. jų dirbantys, gyvenantys mieste, vartojantys alkoholį. Pagal išsilavinimą 78 proc. smurtautojų yra baigę vidurinį ar nebaigtą vidurinį, 22 proc. – aukštesnįjį ir aukštąjį, nebaigtą aukštąjį išsilavinimą. Dažniausiai – 15 kartų, smurtauta prieš žmoną, keturis kartus – prieš brolį, po vieną kartą – prieš tetą, sūnų, įsūnį, patėvį, tėvą, motiną“, – supažindino su situacija pranešėja.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas