Šventės organizatoriai pasakojo apie būsimą renginį.

Aktualijos, Naujausi

„Svajonių pievoje“ – 1 400 puokštelių gėlių

Antradienį rajono žiniasklaidos atstovams buvo surengta spaudos konferencija, kurios metu kalbėta apie pasirengimą paskutinį gegužės mėnesio savaitgalį organizuojamai miesto šventei „Svajonių miestas – Ukmergė“.

Apie būsimus renginius pasakojo rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė, Kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė, VšĮ Turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė, VšĮ Jaunimo laisvalaikio centro vadovė Daiva Pranskevičienė, rajono Visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stiprinimo bei vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros specialistė Svetlana Markevičienė, Sporto centro metodininkas-organizatorius Rimantas Lenartavičius, UAB Ukmergės pramonės parko projektų koordinatorė Aušrinė Stočkutė, kiti.

Pirmiausia – Muziejų naktis

Šventės renginiai prasidės nuo gegužės 20-osios, kai bus pažymima Tarptautinė muziejų naktis. L. Gerulskienė sakė, kad akcijos metu vyks naktinės ekskursijos po miestą, koncertai, netgi bus ieškoma lobio.

Kvies į įmones

Gegužės 24-ąją organizuojama atvirų durų diena „Svajonių miesto – svajonių darbovietė“. Kaip sakė A. Stočkutė, trys norvegų kapitalo įmonės – „Stansefabrikken“, „Stansefabrikken Automotive“, „Swich Sport Baltic“ pakvies visus norinčius apsilankyti, plačiau susipažinti su šiomis bendrovėmis.

Poezijos skaitymai – po alyvomis ir bažnyčioje

Gegužės 25 dieną Kultūros centro dailės galerijoje bus atidaryta tradicinė ukmergiškių dailininkų ir fotografų kūrybos paroda.

Gegužės 26-ąją vyks daug kultūrinių renginių. 12 val. – moksleivių ir jaunimo poezijos šventė „Poezijos skaitymai po alyvomis“ Meno mokyklos vidiniame kiemelyje, 15 val. – „Poezijos pavasaris“ Pašilės šv. Barboros bažnyčioje, 16 val. – Meno mokyklos Dailės skyriaus absolventų kūrybos paroda Turizmo ir verslo informacijos centro „Vilkmergės“ galerijoje, 17 val. – Muzikos mokyklos 60-mečio jubiliejinis koncertas „Sugrįžimai“ Meno mokyklos koncertų salėje, 19 val. – Poezijos pavasario šventė Kraštotyros muziejuje, 21 val. – muzikos ir kino vakaras, kurio metu bus rodoma respublikinio moksleivių filmų festivalio „2lis17“ laureatų filmų programa ir filmas „Tobuli melagiai“.

Varžysis ir stipruoliai, ir neįgalieji

Stipruolių konkurse „Svajonių galiūnas“ Technologijų ir verslo mokykloje gegužės 26 dieną pakviesti varžytis ne tik ukmergiškiai vyrai, bet ir aplinkinių rajonų atstovai – anykštėnai, širvintiškiai, molėtiškiai, jonaviškiai.

Miesto stadiono salėje vyks respublikinės neįgaliųjų bočios varžybos. R. Lenartavičius sakė, kad jose dalyvauti jau užsiregistravo 16 klubų iš visos Lietuvos.

Daugiausia renginių organizuojama gegužės 27-ąją – pagrindinę šventės dieną.

Programa prasidės tradiciškai – rytine mankšta prie pėsčiųjų tilto.

Vėliau vyks daug sportinių varžybų, kurių dauguma – respublikinės, jose dalyvaus suaugusieji bei vaikai: vyrų ir moterų paplūdimio tinklinio, krepšinio, futbolo, dziudo turnyrai.

R. Lenartavičius teigė, jog kikbokso ringe varžysis ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos, Baltarusijos, Jungtinės Karalystės, Estijos, Rusijos, Lenkijos, Moldovos sportininkai.

Tautinio kostiumo metams

Kaip ir kiekvienais pastaraisiais metais nuo Technologijų ir verslo mokyklos link miesto centro pajudės šventinė eisena. Ji bus pasitikta ir pasveikinta prie „bromos“. Kartu su ukmergiškiais tradiciškai žygiuos ir svečių delegacijos iš užsienio – Ukrainos, Baltarusijos, Latvijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, kitų.

Anot R. Graužinienės, kadangi 2017-ieji – Tautinio kostiumo metai, į eiseną bus pakviesti visi saviraiškos kolektyvai, kurie koncertuodami vilki tautinius drabužius.

Šventinių eitynių dalyviai surengs akciją „Svajonių pieva“ – ja taps miesto centre, prie Nepriklausomybės paminklo, esantis skveras, kai bus atneštos gėlių puokštelės ir įmerktos į specialiai tam paruoštas vazeles. R. Graužinienė sakė, kad yra paruošta 1 400 vazelių. Prie „Svajonių pievos“ stovės iš gėlių pagaminta fotosienelė, prie kurios bus galima fotografuotis.

Kartu su ukmergiškiais šventinėje eisenoje su šokėjomis žygiuos ir Panevėžio vario dūdų orkestras „Aukštyn“, Vilniaus universiteto pučiamųjų instrumentų orkestras „Oktava“.

Eitynėse dalyvaus 800 moksleivių, jau užsiregistravo septynios organizacijos.

Vyks daug koncertų

Šventės atidarymas, rajono Garbės piliečio ir svečių pristatymas vyks Pilies parko didžiojoje scenoje. Po to koncertuos ansamblis „Rondo“, bus rodoma Keistuolių teatro koncertinė programa „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“, ansamblio „Sare Roma“ nariai įsuks į „Čigoniško šokio sūkurį“.

R. Graužinienė kalbėjo, kad profesionalių kolektyvų pasirodymams bus skiriama daugiausia lėšų, nes atlikėjams teks sumokėti nuo 2 800 iki 3 750 eurų. „Tikimės, kad jų koncertai labai patiks žiūrovams. Pavyzdžiui, ansamblį „Rondo“ pasikvietėme prieš beveik trejus metus, tačiau tik šįmet atlikėjai atvyks pas ukmergiškius“, – pastebėjo R. Graužinienė.

Didelė rėmėjų pagalba

Kultūros centro direktorė pasidžiaugė, jog sulaukiama rėmėjų pagalbos, nes iš savivaldybės biudžeto nėra skiriama tiek pinigų, kad galima būtų įgyvendinti visas idėjas: „Kai praėjusiais metais pirmą kartą šventėje nebuvo prekiaujama alkoholiniais gėrimais, nerimavome, kad tarp rėmėjų neliks prekybininkų alumi, tačiau sulaukėme kitų verslininkų, organizacijų, įmonių pagalbos. Ji ne visada būna piniginė – daug kas prisideda paslaugomis, darbais. Džiugina tai, kad prisidėti prie miesto šventės organizavimo jau tapo garbės reikalu.“

Kultūros centro vadovė vėl kvietė į talką – pinti „bromą“. Iš tujų pinami vainikai – apie 200 metrų ilgio, tad nors labai daug darbo atlieka Kultūros centro filialų darbuotojai, labai laukiama ir kitų ukmergiškių pagalbos.

Vaikų svajonėms – didžiulis žaidimų kambarys

Vienuolyno gatvėje vėl šeimininkaus moksleiviai – jie kurs „Svajonių sodą“.

Prie Kultūros centro nuo 11 iki 14 valandos vyks vaikų šventė. Kultūros centro vaikų renginių organizatorė Tamara Kvieskienė sakė, kad visi vaikai svajoja apie nuostabų žaidimų kambarį. Toks ir bus sukurtas mažiesiems šventės dalyviams. Jų lauks įvairūs siurprizai, lego žaidimai, taip pat ir didžiulės duplo kaladėlės, iš kurių ir vaikai, ir tėveliai galės statyti didžiulius pastatus, kitas konstrukcijas. Laukia daug įvairiausių žaidimų, užsiėmimų.

Bus tęsiama praėjusiais metais įgyvendinta idėja per miesto gimtadienį pasveikinti visus vaikus, gimusius per metus nuo buvusios miesto šventės. Jiems bus įteikti Ukmergės piliečio pasai ir marškinėliai su užrašu „Aš naujasis Ukmergės pilietis“ bei vilko pėdute. Organizatoriai žada ir siurprizų, tačiau neatskleidžia, kokie jie bus.

Pramogos – visai šeimai

Šventės organizatoriai pažymėjo, kad stengiamasi, jog renginio metu pramogautų visa šeima – bus įvairių užduočių, skirtų ir suaugusiems, ir vaikams. Praėjusiais metais daug šventės dalyvių dėmesio ir gerų emocijų sulaukė kūdikių šliaužiojimo varžybos, kurios vyks ir šiemet.

Tautinės gegužinės metu bus mokoma šokti lietuviškų šokių.

Senamiesčio pagrindinės mokyklos stadione veiks „EMOVENTS“ – aktyvių linksmybių zona vaikams ir suaugusiems. S. Markevičienė pasakojo, kad čia galės pramogauti visi – nuo trejų metų mažylio iki vyriausio gyventojo. Suaugusiam bilietas kainuos 5 eurus, vaikams – 3 Eur. Nusipirkusiems bilietus bus išduodamos apyrankės, tad jie visą dieną galės kada panorėję išeiti ir vėl čia sugrįžti.

Jaunimo kiemas

Kraštotyros muziejaus aikštėje visą šeštadienį veiks Jaunimo kiemas. Čia jaunų žmonių laukia įvairios pramogos. Atėjusieji galės „čilinti“, patys išsikepti dešrainių, mėsainių, žaisti stalo žaidimus. D. Pranskevičienė žadėjo, kad jeigu nebus lietaus, čia atveš netgi teniso stalą. Rasos Kazėnienės vadovaujamos studijos modeliukės demonstruos „Svajonių batelius“.

Jaunimas galės dalyvauti ir BMX dviračių bei riedlenčių varžybose, vyksiančiose „Viešnagės“ kavinės kieme.

Ir apsipirkti, ir pavalgyti

Tie, kurie norės tik pasižvalgyti, galės susipažinti su Kęstučio aikštėje demonstruojama Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos technikos ekspozicija, pasižiūrėti ir įsigyti tautodailininkų mugės gaminių.

L. Gerulskienė sakė, kad maitinimo zona bus prie Kultūros centro didžiųjų laiptų, o prie šuniuko Kekso vyks prekyba iš autobusiukų.

Keksas pakvies KEKS-ą

Turizmo ir verslo informacijos centro vadovė L. Baublienė pasakojo, kad į šventę yra kviečiami ir aplinkinių rajonų prekybininkai, tautodailininkai. Direktorė taip pat teigė, kad „Mūsų krautuvėlėje“ Meno mokyklos Dailės skyriaus moksleiviai surengs savo darbų – atvirukų, paveiksliukų, grafikos, kitų, parodą-pardavimą.

Kad parodytume Lietuvai, koks gražus mūsų kraštas, dalyvausime Kauno miesto šventėje HANZA dienos, vyksiančioje gegužės 19–21 dienomis. Ten bus Turizmo gatvė, kur mes pasistengsime pristatyti viską, ką turime gražiausio, ir taip „užkabinti“ kaunietį, kad jis, vykdamas į Molėtus, Ignaliną, Zarasus, ne pravažiuotų pro Ukmergę, bet į ją užsuktų. Kaunas 2022 metais paskelbtas Europos kultūros sostine, sutrumpintai – KEKS-as. „Kadangi ir mes turime Keksą – granitinį šunelį, radome bend-rą sąsają, ir jis pakvietė savo bendravardį į šventę. Tikimės sulaukti kauniečių“, – atskleidė planus L. Baublienė.

Ugnies šou ir fejerverkai

21.30 val. susirinkusieji galės matyti ugnies šou „Liepsnojanti klasika“, 22.30 val. prasidės „Golden Parazyth“ koncertas.

Kaip ir kiekvienais metais šventę vainikuos fejerverkai, kurie turėtų būti ypač įspūdingi, nes bus kompiuterizuoti, juos leis profesionalūs šių paslaugų teikėjai. Iš kur fejerverkai kils į dangų, dar nenuspręsta.

Dainiaus Vyto nuotr.

Floravitas.lt gėlės

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas