Lopšelio-darželio ,,Eglutė“ pedagogės N. Šeštokė ir R. Pumputienė su auklėtiniais.

„Didžiausia Lietuvos kryžkelė - istorijos sūkuriuose“, Jaunimas

Skatina darželinukų tautiškumą

Lietuvių tauta turi vieną didžią brangenybę – nuoširdžiausią lietuvišką dainą. Tą stebuklingą skrynią, kurioje sudėtos mūsų tautos didybė ir galia…

Pagal Erasmus+ projektą ,,Kelionė į pasakų šalį‘‘ veiksenas vaikų lopšelio-darželio ,,Eglutė“ ,,Pelėdžiukų“ grupės ugdytiniai su auklėtojomis Nijole Šeštoke ir Rita Pumputiene dalyvavo Jurbarko ,,Ąžuoliuko“ mokyklos surengtame lietuvių liaudies dainų ir lopšinių renginyje „Iš tautosakos skrynelės“. Renginys vyko Jurbarko viešojoje bibliotekoje. Šio renginio tikslas – skatinti jaunąją kartą domėtis savo krašto tradicine kultūra, populiarinti liaudies kūrybą, ugdyti ir auginti jaunuosius etnokultūros atlikėjus. Įvairių regionų dalyviai atliko liaudies dainas, lopšines, dainuojamosios ir pasakojamosios tautosakos kūrinius. Mūsų grupės ugdytiniai padainavo dvi lietuvių liaudies daineles: „Vai tu pelėda“ ir „Dūda“. Renginio dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais ir prizais.

Šiais metais etnokultūriniame renginyje buvo pakviestos dalyvauti ir užsienyje esančios lituanistinės mokyklos. Vyko tiesioginis tiltas tarp Norvegijos ir JAV mokyklų. Pedagogai turėjo galimybę susipažinti, kaip užsienyje išsaugomos lietuviškos tradicijos, puoselėjamas lietuviškas žodis. Renginio metu užsimezgė diskusija tarp užsienio ir Lietuvos pedagogų ir buvo pasiūlyta pratęsti bendravimą ir bendradarbiavimą pagal e Twining projektą ,,Iš močiutės skrynelės“.

Po vaikų pasirodymo buvo skaitomi pranešimai. N. Šeštokė ir R. Pumputienė pranešime ,,Mažomis pėdutėmis iš praeities į dabartį“ dalinosi savo gerąja patirtimi apie etnokultūrinę veiklą grupėje.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas