Aktualijos, Naujausi

Jubiliejinėje akcijoje ukmergiškiai dalyvavo negausiai

Šeštadienį Lietuvoje vyko jubiliejinė, dešimtoji, akcija „Darom“. Jos organizatoriai teigia, kad šalį švarino apie 250 tūkst. žmonių, preliminariais duomenimis, surinkta iki 2 tūkst. tonų atliekų. Prie talkos prisidėjo ir ukmergiškiai – tiesa, negausiai. Miesto seniūnija numatė 24 vadinamuosius tvarkymo taškus, dalyvauti akcijoje užsiregistravo rajono Policijos komisariatas, Lietuvos liberalų sąjūdžio Ukmergės skyriaus nariai, vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ darbuotojai ir UAB AASE.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė Ukmergės miesto seniūnijos vyresnioji specialistė Sandra Dutkuvienė, pagrindinė priežastis, kodėl taip negausiai rinktasi į talką – blogas oras. Šeštadienį iš pat ryto pylė lietus, vėliau dangus šiek tiek pragiedrėjo. Talkininkams buvo paruoša 300 raudonų maišų šiukšlėms sukrauti, išdalinta – apie 40. „Rajono Policijos komisariato darbuotojai penktadienį tvarkė prie Kareivinių gat-vės esančio miškelio teritoriją, kalno šlaitą prie sentikių kapinių, – pasakojo S. Dutkuvienė. – Lopšelio-darželio „Nykštukas talkininkai švarino A. Smetonos gatvėje esantį parką, Liberalų sąjūdžio nariai – paupio teritoriją prie pėsčiųjų tilto bei pėsčiųjų ir dviračių taką prie Šventosios, UAB AASE – Sveikatingumo trasą Pivonijos šile.

Vyr. specialistė pirmadienio rytą dar nežinojo, kiek atliekų surinkta, – tai paaiškės UAB „Econovus“ maišus išgabenus ir juos pasvėrus.

Ukmergės seniūnė Zita Pečiulienė teigė, kad akcija bus tęsiama: „Miestas bus tvarkomas ir toliau, yra nemažai savanorių, pasiryžusių padirbėti talkose pagerėjus orams.“

Akcijos „Darom“ organizatoriai teigia, kad per devynerius metus iš viso talkininkavo apie 1,4 mln. žmonių, surinkta 38 000 tonų atliekų.

Darom 2017 2

Liberalų sąjūdžio talkininkai upėje „atrado“ ir padangą.

Darom 2017 3

Vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ darbuotojai švarino prie centrinės turgavietės esantį parką.

Dainiaus VYTO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Butu pries rinkimus, tai dalyviu skaicius butu didelis

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas