Aktualijos

Ukmergiškiai pajamas deklaruoja aktyviau

Julija BALSĖ

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) informuoja, kad šiemet Ukmergės rajono gyventojai pajamas ir turtą deklaruoja aktyviau – įpusėjus deklaravimui jie pateikė 7,5 tūkst. pajamų deklaracijų, t. y. 10 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu 2016 metais. Savo pajamas jau deklaravo apie 44 proc. privalančiųjų tai atlikti ukmergiškių. Taip pat sulaukta 380 turto deklaracijų bei daugiau kaip 700 prašymų skirti iki 3 proc. paramą organizacijoms ir/ar politinėms partijoms. Elektroniniu būdu daugiausia pateikta pajamų deklaracijų – 98,9 proc., 52 proc. – turto ir 84 proc. prašymų skirti paramą.

Kelerius pastaruosius metus pastebime, kad gyventojai pajamas ir turtą aktyviai deklaruoja nuo pat pirmųjų dienų, kai paskelbiamos preliminariosios deklaracijos. Džiugina tai, kad Ukmergės rajono gyventojai taip pat gerai žino savo pareigas. Tikimės, kad jų pavyzdžiu seks ir tie, kurie dar tik planuoja pateikti deklaracijas, taip sutaupydami visų mokesčių mokėtojų pinigus, kurių nebereikės leisti įvairiems laiškams, priminimams siųsti ar kitoms administracinėms išlaidoms“, – sako Vilniaus AVMI viršininkė Edita Glumbakienė.

Pažymėtina, jog viena didžiausių grupių, privalančių deklaruoti pajamas, yra gyventojai, pernai vykdę individualią veiklą pagal pažymą ar dirbę pagal verslo liudijimą. Jie deklaracijas turi pateikti ir tuo atveju, jeigu per 2016 m. pajamų iš vykdytos veiklos negavo. Ukmergės rajone aktyvesni dirbusieji pagal verslo liudijimą – 40 proc. jų jau pateikė pajamų deklaracijas. Vilniaus AVMI taip pat sulaukė 30 proc. įregistravusių individualią veiklą pagal pažymą ukmergiškių pajamų deklaracijų.

2016 m. laiku deklaracijas pateikė 90 proc. individualiai dirbusių Ukmergės rajono gyventojų, todėl, matydami didėjantį gyventojų sąmoningumą, šiemet taip pat tikimės didelio jų aktyvumo. Nors dar yra laiko iki gegužės 2-osios, tačiau mokesčių administratorius pataria neatidėti deklaravimo paskutinėms savaitėms ar dienoms. Ypatingai norime atkreipti tų gyventojų dėmesį, kurie abejoja savo galimybėmis savarankiškai pateikti deklaracijas ir planuoja atvykti į Ukmergės poskyrį – šiuo metu tam palankiausias metas, kadangi specialisto pagalbos laukti tenka trumpiau“, – abipusėmis pastangomis siekti sklandaus deklaravimo proceso kviečia E. Glumbakienė, pažymėdama, jog poskyrio specialistai pajamas deklaruoti padėjo jau daugiau nei 4,7 tūks. rajono gyventojų.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • ?!? :
    Man klausimas pasistojo,kokios dar Lietuvoje gali buti pajamos? Cia vien tik islaidos!!!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas